Между зодиите има съвместимост, която се базира на техния слънчев знак. Има четири елемента - огън, земя, въздух и вода, и по три знака от всеки елемент - общо дванайсет зодиакални знака. Всички те се разделят още на мъжко и женско начало, като мъжките знаци са - огънят и въздухът, а женските- земята и водата, предава "Дарик".

Всеки човек, имайки десет планети в личния си хороскоп, е комбинация от различни елементи, но винаги има един или два, рядко три, които преобладават. Тогава казваме, че човека е характерен за зодията си.

При взаимоотношенията хармонично си кореспондират мъжки с мъжки и съответно женски с женски знаци. Вижте ги:

Зодия Овен 

Овенът си пасва с Лъв и Стрелец, а също и с Овен, въпреки че в този случай може да се сблъска със същите проблематики в характера, които самият той носи.

Хармонични за Овен са и Близнаци и Водолей, като с Везни се допълва, но може да има и разногласия.

Зодия Телец

Телецът има добри партньорства със земните знаци - Телец, Дева и  Козирог, а също и с Рак и Риби. Със Скорпион може да се допълни много добре, но при съзнателно отношение. В противен случай са възможни противоречия.

Зодия Близнаци

За Близнаците са подходящи Близнаци, Везни и Водолей, както и Овен, Лъв и Стрелец. При отношенията със Стрелец може да има както различия, но и допълване.

Зодия Рак 

Подходящи са Рак, Скорпион и Риби, а също така Телец, Дева и Козирог. При Рак - Козирог има допълване, но е възможно и противопоставяне.

Зодия Лъв

Зодия Лъв има хармонични отношения с Овен, Лъв и Стрелец. Също така и Близнаци, Везни и Водолей. С Водолей има допълване на противоположни качества, за което е необходимо необходимото себепознание.

Зодия Дева

За Девата - Телец, Дева и Козирог са сполучливи комбинации. Също Рак, Скорпион и  Риби, като с Рибите въпреки различията има потенциал за добри отношения.

Зодия Везни 

Везните си партнират най-добре с Близнаци, Везни и Водолей, както и с Овен, с който е нужно обединяване на противоположностите. Също и с Лъв и Стрелец.

Зодия Скорпион

За Скорпионът са подходящи знаците Рак, Скорпион и Риби, както и Телец, и Козирог. В известна степен и Дева.

Зодия Стрелец

С Овен, Лъв, Стрелец, Близнаци има привличане и допълване, но и различност. Везни и Водолей също са подходящи.

Зодия Козирог

Козирогът се допълва с Телец, Дева, с Рак, но противопоставяне и различни интереси. Подходящи са и Скорпион и Риби. Козирог с Козирог е възможна комбинация.

Зодия Водолей

Водолеят си хармонира най-добре с Близнаци, Везни и Водолей, както и Овен, и Стрелец, а с Лъв има допълване на различното.

Зодия Риби

Рибите си подхождат с Рак, Скорпион, Риби, Телец и Козирог. Също е Дева - въпреки са различни те се балансират добре.

Имайте предвид, че тук говорим само и единствено за слънчевия знак. А вече индивидуално в хороскопа на всеки може да се види всичко с по-голяма точност и конкретика.