Оказва се, че освен в банята е добре да имате паста за зъби и в кухнята. Точно така! Добре е във всяка една къща да държите по една паста в това помещение, защото дори не подозирате за какво може да ви помогне тя.

В следващите редове ще откриете няколко наистина неочаквани свойства на този продукт, които се оказват безумно полезни за всяко домакинство. 

Полиране на дърво

Пастата за зъби напълно премахва петната от вода и мръсотията от дървени повърхности, например, от маса за хранене.

Полиране

Всички знаят колко трудно е да се запази оригиналния блясък на хромираните предмети. Има изход! Нанесете малко количество паста за зъби върху повърхността, разтрийте я с чиста кърпа и веднага ще видите полиращия ефект.

Неприятни миризми

Един от проблемите, добре известни на всички готвачи, е миризмата, която е трудна за унищожаване с помощта на обикновените препарати. В тази ситуация, паста за зъби също ще ви помогне.

Почистване на ръцете

Стиснете малко паста за зъби върху дланта и я разтрийте в ръцете си, за да унищожите миризмата на риба, лук или чесън например. След това измийте ръцете си под течаща вода.

Отводняваща функция

Смесете пастата за зъби с малко вода и я сложете в запушената тръба на мивката например. След това изсипете топла вода в нея и готово./jenata.blitz.bg