Ливърпул предаде египетската си звезда Мохамед Салах на полицията заради употреба на мобилен телефон зад волана. До безпрецедентната стъпка се стигна, след като заснетите от фенове кадри започнаха да циркулират в интернет. Появи се и мнение, че е възможно клубът да е бил изнудван.

Видеото е заснето ден след победата с 4:0 над Уест Хям Юнайтед на "Анфийлд", когато нападателят откри резултата. В понеделник сутринта Салах и съотборниците му са имали възстановителна тренировка на клубната база. По традиция е имало и много фенове. След края на заниманието Салах е бил сниман да ползва телефона си в автомобила си, който е бил наобиколен от деца, които искат да привлекат вниманието му. Eгиптянинът игнорира феновете, като се занимава с телефона си.

В 13:00 часа от полицията в града разпространиха информация, че са били алармирани за футболист, който използва мобилен телефон, докато шофира и благодариха за подадения сигнал. Говорител на Ливърпул обяви, че ситуацията е била обсъдена с играча, след което полицията е била информирана за видеото и обстоятелствата, при които е заснето. Повече коментари по случая няма да бъдат правени, а въпросът ще бъде разглеждан като вътрешна работа на клуба.