Отборите от Академията на „Берое“ продължават с подготовката си за сезон 2018/19. До този момент единственият стартирал шампионат е този на Елитната група до 19 г. 
Серията от контролни срещи започва още утре сутрин с двубоя между „Берое“ 2007 и „Етър“ от турнира в памет на Трифон Иванов. Надпреварата ще се играе на стадион „Ивайло“ във Велико Търново с участието на общо 6 тима. Съперници на тима на Атанас Димитров са ЦСКА и „Етър“, в другата група са „Левски“, Черноморец 1919“ и Локомотив (Горна Оряховица). Мачът с ЦСКА е утре следобед, а в сряда е последният двубой като съперникът ще стане ясен след изиграването на срещите във вторник. 
30 минути по-късно в Говедарци „Берое“ U17 ще изиграе последната си контролна среща от лагера в Боровец. Съперник на момчетата на Атанас Рибарски ще бъде „Левски“. До този момент „зелено-белите“ имат две равенства – 1:1 с „Локомотив“ (Пловдив) и с „Лудогорец“. 
В сряда два от отборите от школата – „Берое“ 2003 и „Берое“ 2005 ще гостуват на „Ботев“ за контролни срещи, „Берое“ 2007 пък ще изиграе мач номер 3 от турнира в памет на Трифон Иванов. 
В същия ден последният тим от Академията включен в програмата на Българския футболен съюз и Министерството на младежта и спорта – „Берое“ U15 ще започне своя лагер на Боровец. Тимът, воден от Радостин Александров ще проведе и първо тренировъчно занимание там, а в четвъртък ще се състоят задължителните за тези лагери тестове. Първата контрола на „зелено-белите“ ще е в събота от 16,30 часа срещу „Локомотив“ (Пловдив). 
В събота още три тима от Академията ще изиграят своите проверки. От 17.00 часа в Герман „Берое“ 2003 се изправя срещу „Септември“. В същия час започва двубоя на „Берое“ 2006 срещу „Витоша 13“. В 17.30 часа на спортна база „Берое“ Берое 2008 ще изиграе първата си контролна среща за подготвителния период. Съперник е „Етър“. На следващия ден отборът, воден от Павел Димов се изправя срещу тима на „Пловдив Сити“, мачът е от 09,30 часа на изкуствения терен над стадион „Берое“.