Ако наскоро някой е изтръгнал сърцето ви, няма нищо лошо да си изплачете мъката пред приятели. Да надраскате болката си върху белия лист, да я удавите в спиртно море, но за нищо на света не използвайте платформата на Facebook, за да залеете целия свят със своята кахърия.

Да, понякога е трудно да мислим трезво, когато сме наранени, и искаме на часа да се разделим с емоционалния си товар. Но няма да ни стане по-леко, ако изтипосаме страданието си под формата на статус в социалната мрежа. Ако все пак не може да се устискате, избягвайте поне основните 7 любовни гряха на раздялата във Facebook.

1. Не тръбете за разлъката си надлъж и нашир

Доста е изкушаващо да напишете серия от статуси, в които информирате всички колко сте самотни, изоставени и лишени от любовта на живота си. Но едно от нещата, които в никакъв случай не трябва да излагате на показ във Facebook, са истинските ви усещания, породени от раздялата.

Най-вероятно си мислите, че когато вашият бивш ще види колко сте съкрушени, ще си счупи краката, за да се върне отново в прегръдките ви. Истината е, че това се случва толкова рядко, че шансът да сте следващият космически турист, е доста по-постижим.

2. Декларациите „Липсваш ми”

Дори и да ви липсва повече от сутрешния душ и усещате всяка секунда празното пространство, овакантено от него, по-добре избягвайте да заривате стената си с множество прокламации за неговата липса.

Разбира се, ще мине известен период преди да спрете да се събуждате с мисълта за него. През това време обаче не изливайте нещастието си върху главите на приятелите си в социалната мрежа. Ако крайната ви цел е в някакъв момент да си го върнете, със сигурност тази „липсваща” сърцераздирателност не е най-добрият ви коз. Всъщност може да се окаже, че именно тези статуси, пълни със сантиментално мрънкане, ще му дадат достатъчен кураж, за да започне да се среща и с други партньори, знаейки, че ви липсва и че сте готови да го приберете обратно, когато му скимне.

3. „Обичам те. Не мога без теб"

Нищо не крещи депресия така, както този пост. И не се заблуждавайте. В условия на раздяла тези думи изобщо не звучат романтично. Тези срички, изтипосани във Facebook, може да го накарат само да загуби интерес към вас. Ще му помогнат да прозре колко сте отчаяни. Никой няма нужда от хленчещи хора до себе си. Всеки предпочита слънчеви и уверени човечета за любими същества.

4. Снимки от новия ви лайфстайл

Може и да си мислите, че ако бившата ви изгора види колко се забавлявате без него в компанията на други мъже, ще се заслепи от ревност и гняв и ще препусне с бясна скорост обратно към вас. Не качвайте снимки или статуси, свързани с всички купони, на които сте били. И за нищо на света не тагвайте новите си мъжки познати поименно. Този жест на фукня е прозрачен и показва ясно вашите мотиви и отчаяност. Не се набивайте на очи във Facebook след раздяла. Няма нищо лошо в това да се срещате с други господа, но няма нужда да го разбира цялото човечество.

5. „Вземи ме обратно”

Статуси, в които го молите да ви приюти отново при сърцето си, са АБСОЛЮТНО забранени, момичета. Първо, нищо не е по-непривлекателно за мъжа от жена, която се предлага унизително, използвайки Facebook. Особено когато той ви е казал, че не иска да има връзка с вас. Нищо не е в състояние да се върне при вас, ако не иска. Не го молете нито в социалната мрежа, нито чрез имейли, нито чрез смс, нито чрез телефонни разговори.

6. Не пишете любовни очерци

След раздяла съвсем нормално е вашите чувства да варират от тотална липса до проклинането на някогашния ви любим вдън гори тилилейски. От това да си спомняте сладката си любов с него, до това как е решил да ви зареже без много обяснения. Въпреки тези хаотични усещания, които ще ви държат влага следващите няколко седмици и месеци, по-добре да не пишете за тях във виртуалното пространство. По-добре си купете тетрадка от книжарницата и записвайте в нея всичко, което ви терзае. Любовните очерци във Facebook са с наложено ембарго.

7. Не въвличайте приятелите му

За нищо на света не въвличайте приятелите му в постразделителната аритметика. Колкото и да ви се иска да изкоментирате някой пост на негов другар, не го правете. Или ако решите да не уважите този завет, то поне не клеветете бившето си гадже. Това ще направи ситуацията още по-взривоопасна. Неговият авер ще то защити независимо какво е направил експартньорът ви. Ако си мислите, че непрекъснатото напомняне за вашето съществуване под формата на статуси и коментари по стените на Facebook френдовете му ще ви го върне – помислете отново.

Запазете достойнството си. Ако е писано да сте заедно, ще намерите път един към друг. Facebook обаче не е пряка пътека към любовта.