Българин и приятелката му от Хърватия пребиха гей-двойка в Белгия. Единият от пострадалите е италианец. За инцидента съобщават италиански и белгийски медии.
  Италианецът се е преселил да живее в град Гент, където се е оженил за белгийски гражданин.

Двамата са били съседи на българина, който е живеел с хърватка. Те постоянно тормозели гей-двойката, като при последната им среща, българинът ги е пребил жестоко с метална скоба за заключване на волана на лека кола.

„Първоначално започнаха да пият в лицата ни. После да ни обиждат, а накрая започнаха и да ни удрят. Биеха ни по главата, гърба, краката. Където видеха и можеха. И всичко това само защото сме гейове. Обичам Белгия. Омъжихме се тук, но сега вече не се чувствам в безопасност“, споделя 46-годишният Мауро Падовани, който заедно с 59-годишния си съпруг Том Фрийман бяха бити от нашенеца и приятелката му.
 
По думите им щом българинът и приятелката му от Хърватия научили, че съседите им са гейове веднага им признали: „Мразим гейовете“.
 
Двамата не еднократно упражнявали физическо и вербално насилие пред двойката.
 
„Веднъж ни замериха с тухли. Винаги щом ни видят започваха да крещят. Обърнахме се към полицията няколко пъти, но безрезултатно“, споделят още двойката мъже.
 

След побоя, който станал навръх рождения ден на Том, двамата решили да споделят кървавите си снимки във фейсбук, за да покажат на обществеността с каква агресия са се сблъскали.
 

Заради действията си, утежнени от проявата на хомофобия, българинът може да получи до 4 години затвор.