Над 300 души са ранени, 5 от които сериозно, при инцидента на музикалния фестивал в испанския град Виго. Дървената платформа, където се провежда местният спортен и музикален фестивал, се срути, съобщава Би Би Си.
 
Мястото било претъпкано от хора във втория ден на събитието заради изпълнението на известния рапър от Майорка Релс Би. Дървеното съоръжение било издигнато във водата.
 
Свидетели разказват как в паниката хората, повечето от които тийнейджъри, се опитвали да избягат към брега. Някои от тях паднали в морето. На мястото били разхвърляни лични принадлежности като чанти и телефони.
 
Веднага няколко спешни екипа били изпратени, а водолази започнали да претърсват водата, за да се уврят, че няма заклещени хора под сцената.
 
По думите на очевидци, дървената платформа поддала докато вървяла първата песен от концерта на Релс Би. Той излязъл на сцената и подканил публиката да подскочи.
 
„Платформата падна като асансьор. Стана за пет секунди. Счупи се и всички паднахме. Хора паднаха върху мен. Трудно ми беше да стана. Кракът ми беше заклещен и беше във водата. Измъкнах го. Едно момче ми подаде ръка и се измъкнах. Почувствах се парализирана, след това тръгнах. Имаше едно момиче с кръв по главата“, разказа пострадала.