Поне три нови билетни центъра  ще бъдат поставени в Пловдив на възлови места. Първият от тях  - в стил павилион от 30-те години на миналия век, бе открит пред сградата на Община Пловдив. 

Други ще бъдат разположени в Цар Симеоновата градина, Тютюневия град и пред сградата на Народна библиотека „Иван Вазов“.  Павилионите няма да бъдат облепян с плакати, а ще имат допълнителни приспособления за излагане на обяви и друга информация.  Стойността на новия павилион е почти 20 хиляди лева. 

Кметът Иван Тотев подчерта, че Културният институт  „Старинен Пловдив“  е получил лиценз за туроператор и притежава вече  правото  да предоставя услуга на гражданите във всички  офиси на общината, като  продава билети за всякакви събития, предлагани  в мрежата, в града и извън него.

В информационния център на Римския стадион билети се продават вече месец. На Източната порта и на Хисар Капия, където вече има сключен договор с Български пощи, предстои да бъдат изградени  информационен център и кафене в сградата на пощата. 

Кафене и информационен център предстои да бъдат открити и на Източната порта, съобщи още Тотев.