Локомотив постигна втора поредна победа след две поражения на старта на шампионата в петък срещу Верея, което изкачи отбора на 6-о място във временното класиране. Изненадващата победа като гост на Лудогорец явно даде нужното самочувствие на тима на Бруно Акрапович и те набраха инерция, точно преди гостуването на Ботев Пловдив тази неделя. Успехът срещу Верея бе трети за черно-белите от общо 5 двубоя изиграни между тези два съперника.

Друг интересен момент е, че смърфовете се отчетоха поне с 1 попадение в трети пореден мача, а втори такъв Луков и защитниците пред него не допуснаха гол. Симеон Райков пък реализира второто си попадение през новия сезон и е водещият реализатор на тима от Лаута. Халфът вкара и двата си гола от дузпи. Буна и Парвиз Умарбаев отбелязаха първите си голове в шампионата.

Локомотив (Пд) има 13 жълти картона до момента, което го прави един от най-санкционираните отбори у нас от началото на новия шампионат.

Черно-балите отправиха общо 7 удара към вратата на аутсайдера Верея, като 4 от тях бяха в очертанията на вратата. Дали това е достатъчен брой завършени атаки срещу тим като Верея – трябва да анализират на Лаута, но за всички в Локомотив със сигурност двете поредни победи ще донесат нужния импулс, който се чака от месеци, след назначаването на Бруно Акрапович.

Верея от своя страна оправи 5 удара към вратата на Луков, но нито веднъж изстрелите не попадаха в очертанията на рамката.