Преди време отви разкрихме защо . В разгара на жегите ви казахме и .

Сега отрешихме да ви кажем какво трябва да направите, за да забравите за досадните комари и мухи.

И така…цитронелът и етеричните масла от лимонена трева са добре известни репеленти за комари. Използвайте свещ от етерично масло или в дифузьор, за да се отървете от досадните насекоми. Можете дори да направите своя собствена свещ. 

За целта разтопете малко кокосово масло, добавете няколко капки етерично масло и разбъркайте добре, изчакайте, докато се втвърди и после ненесете кремчето върху кожата. Само не забравяйте, че никога не трябва да поставяте неразредено етерично масло директно върху кожата.

За да се отървете от мухите основното нещо, което трябва да запомните, е, че те мразят лавандула! Вземете гъба или малка кърпа и я напоете с неразредено етерично масло от лавандула, поставете гъбата (или кърпата) в малък буркан и я оставете някъде в къщата си или двора си. Мухите няма да ви харесат за това, но точно това искате, нали?! 

Също така можете да направите спрей с лавандулово масло, като добавите приблизително 30 капки лавандулово етерично масло в малка бутилка с вода. Не забравяйте - избягвайте контакт с кожата с неразредено етерично масло. / jenata.blitz.bg