Берое U17 записа второ равенство в контролните срещи на лагера в Боровец. Момчетата на Атанас Рибарски завършиха 1:1 с Лудогорец, мачът се игра в Говедарци. Двата тима изиграха бърз и хубав мач, след който обаче играчите на Берое могат да съжаляват повече за изпуснатата победа.
Старозагорци започнаха срещата силно и още в първите 3 минути пропиляха две чисти възможности за гол. Първо Никола Маринов пропусна, а след това Димитър Спасов нацели гредата. 
В 12-та минута играч на Лудогорец се разписа от пряк свободен удар, отсъден след спорно нарушение. Още в ответната атака футболистите на Берое пропуснаха отлична възможност да изравнят. До края на първата част тимът изпусна още 4 чисти възможности за изравняване на резултата като с два пропуска сам срещу вратаря се отчете Христо Пенев. Все пак нападателят успя да се разпише преди края на полувремето и да изравни. При този резултат дойде и паузата.
След почивката картината на терена не се промени. Момчетата на Атанас Рибарски продължиха да създават положения пред вратата на Лудогорец и да ги пропускат. Старозагорци удариха и още веднъж греда. "Не проумявам как може при толкова създадени ситуации да не печелим мачовете си убедително. Пропиляваме с лека ръка чисти ситуации, които дано в първенството да не ни костват точки", заяви след срещата наставникът на Берое Атанас Рибарски. 
Следващата контролна среща на Берое от лагера в Боровец е на 14 август, съперник е отборът на Левски.