Три победи постигнаха отборите на "Локомотив" в играните в събота контроли с "Берое". При 15 годишните "черно-белите" спечелиха с 2:1 на спортна база "Берое". В Пловдив  набор 2005 на Локо победи с 3:1, а при набор 2003 с 3:1.

При U15 Локомотив (Пловдив)  победи Берое с 2:1 в контролна среща, играна днес на спортна база "Берое". Единственото попадение за тима от Стара Загора, воден от Радостин Александров отбеляза Явор Тенев. "Исках да видя как ще изглежда отбора без част своите лидери и резултата бе разочароващ. Отношението и липсата на глад у някои доведоха до това слабо представяне. Можем да се поучим от този мач или да съжаляваме за случилото се. Вторият вариант няма да ни помогне", коментира след двубоя наставникът на Берое Радостин Александров. Това е първо поражение за Берое U15 в изиграните вече 5 контролни срещи от старта на подготовката. Следващата сряда тимът заминава за Боровец на лагер и ще изиграе там още 3 проверки.Съперници са Лудогорец, Левски и Локомотив (Пловдив).

Берое 2005 отстъпи с 1:3 на Локомотив (Пловдив) в контролна среща, играна днес в Пловдив. Проверката е втора поредна за тима, воден от Дончо Атанасов. Следващата сряда отборът гостува на Ботев (Пловдив) в проверка номер 3 от подготвителния период.

И Берое 2003 отстъпи днес на Локомотив (Пловдив). Момчетата на Сидер Димитров загубиха с 1:3 въпреки че поведоха в 50-та минута след автогол на гостуващия тим. В последните 10 минути обаче "зелено-белите" допуснаха пловдивчани първо да изравнят, а след това и да стигнат до успеха. "Въпреки това съм доволен от представянето, тъй като имахме превъзходство през по-голямата част от игровото време и имахме няколко възможности да удвоим преднината си. Важното е че има градация в играта и смятам, че ще продължи така и за напред. Другата седмица ще имаме гостувания на Ботев Пд и Септември, съответно в сряда и събота и ще имаме прекрасна възможност да придължим подобрението в играта си", коментира след срещата наставникът Сидер Димитров.