Серия от контроли ще изиграят през уикенда отборите от школата на „Берое”. Подготовка вече водят всички възрастови групи като за някои приятелските мачове ще бъдат първи през подготвителния период.

В събота, 11 август, от 16:30 часа „Берое” U17 ще изиграе втората си контролна среща от лагера в Боровец. Съперник е тимът на „Лудогорец”. В първия си мач в зимния център във вторник момчетата на Атанас Рибарски завършиха 1:1 срещу „Локомотив” (Пловдив).

Втора контролна среща за подготвителния период ще изиграе „Берое”U16. В събота, 11 август, тимът воден от Сидер Димитров се изправят срещу „Локомотив” (Пловдив). Мачът е от 10:30 часа на Спортна база „Берое”.

Срещу същия съперник, но от набор 2004 ще се изправи „Берое” 2004. Двубоят на тима, воден от Радостин Александров, започва в 09 часа на 11 август, събота на Спортна база „Берое”.

Още две формации от школата на „Берое” ще премерят сили в контролни срещи с „Локомотив” (Пловдив). Отново в събота, но на базата на пловдивчани в парк „Лаута” ще се играят проверките между „Берое” 2006 и „Локомотив” 2006 и „Берое” 2005 и „Локомотив” 2005. Мачът между „Берое” 2005 и „Локомотив” (Пловдив) 2005 започва в 09 часа, началният час на двубоя при година по-малките е 10:30 часа.

Първа контролна среща от старта на подготовката ще изиграе тази седмица и „Берое” 2007. Тимът, воден от наставника Атанас Димитров ще се изправи срещу отбора на „Арена Запад”. Мачът ще се играе от 09:30 часа на естествен терен на стадиона в село Енина.

„Берое“ U19 продължава подготовката си за старта на сезона в Елитната група. В неделя тимът, който тази година ще бъде воден от Слави Жеков и асистента му Павел Димов, приема „Дунав“ (Русе). Мачът е от 18.00 часа на спортна база „Берое“. „Зелено-белите“ подновиха заниманията си във вторник, след като треньорския щаб даде няколко дни почивка на играчите след лагера в Боровец. По време на подготовката старозагорци изиграха 7 контролни срещи, в които записа 3 победи, 2 равенства и 2 поражения. 
Почти сигурно на разположение на треньорския щаб за мача срещу „Дунав“ ще бъдат вратарят Иван Гошев и централният защитник Валентин Иванов, които в началото на седмицата се подготвяха с първия отбор. 
Извън групата за срещата обаче остават Велин Желязков, който се възстановява от травма в глезените и Стоян Вергиев, който е с вирусно заболяване и в последните дни също не тренира с тима. Под въпрос заради удар в прасеца е и Калоян Петров. За него наставникът Слави Жеков и асистентът му Павел Димов ще вземат решение в последния момент.