Един от най-добрите световноизвестни циркови артисти Енчо Керязов е преживял нещастния случай, заради който е можел да се прости завинаги с кариерата си. На тренировки по време на турне извън България Керязов паднал много лошо точно върху ръката си. Нараняването било изключително сериозно - разкъсани вътрешни връзки и сухожилия. Дори имало реална опасност акробатът да изгуби ръката си, ако не се лекува правилно и бързо.

"За малко да остана без ръка! Счупих всички медицински правила и за съжаление се върнах преждевременно от турнето в Испания. Но както се казва, всичко си има цена - благодаря на доц. Русимов и д-р Мирослав Ненков от ВМА, че ми спасиха живота", призна Керязов пред столичен вестник.

Според мнозина това си е истинско медицинско чудо. "Искам да благодаря и на нашата шампионка Евгения Раданова, която много ми помогна да оцелея, както и на бъдещите си рехабилитатори Дима Керязова и Никола Колев. Доста ще трябва да се потрудим, докато се възстановя", сподели вече с усмивка Керязов.

От вчера приятели и почитатели от цял свят се обаждат на цирковия ни артист да му пожелаят бързо излекуване. "Заради публиката още продължавам. Разплаквам се всеки път, когато чуя аплодисментите накрая", споделя Керязов, носител на "Сребърен клоун".