Пуснаха за продажба суперавтомобил Ferrari Enzo на Михаел Шумахер.Цената на колата не се назовава, но най-вероятно ще надвиши един милион долара.

Това е вторият опит да бъде продаден този рядък Ferrari на Шумахер, понеже през 2013 г. купувач не се намери. Пробегът на автомобила е 8,363 км, а известният състезател го е управлявал предимно в Швейцария.

 

Купето на Ferrari Enzo е произвеждано от 2002 до 2004 г. и е поставено в само 399 автомобила. Суперавтомобилът е оборудван с шестлитров V12 650-конски сили и може да ускори до 100 км / ч за 3.4 секунди и да достигне 350 км / ч.

 

 

Колата на Шумахер се различава до известна степен от стандартния Ferrari Enzo. Салонът му е облицован със специална кожа, а на седалките е изобразено логото на Шумахер. Вътрешността на капака на двигателя е украсена с автографи от ръководството на компанията Ferrari.

 

 

Ferrari Enzo на Шумахер има и електрически странични прозорци и стерео система Bose. Също така автомобилът притежава червени спирачни апарати и специални титанови джанти.

 

Източник: /auto.blitz.bg