Бургазлията Симеон Щерев е поредният арестуван след снощното стартиране на мащабната полицейска акция на ОД на МВР в Бургас. 

36-годишният мъж, който официално си изважда прехраната като таксиметров шофьор е спипан да шофира таксито си надрусан с кокаин, а в колата – с дрога.

Ченгета са го спрели снощи, около 23:30 часа до хотел Поморие в Слънчев бряг. Тествали са го с дрегер за наркотици и след като е дал положителна проба са извършили обиск на колата му.

При проверка на автомобила са открити и иззети две капсули от шоколадови яйца, едната съдържаща две пликчета с бяло кристалообразно вещество (чийто точен състав е в процес на изясняване), а втората – четири свивки с канабис.

Не е ясно дали е извършвал наркоразпространение или са за лично ползване. Това ще се изясни в процес на досъдебното производство.

Припомняме, че преди няколко дни бе арестуван и друг таксиджия с дрога Мариян-Мардата, който бе спипан с богат ассортимент от наркотици. Разследващи твърдят, че той е използвал карането на жълтата кола за параван и е продавал различни видове дрога на чужденци.