Сезонът на отпуските е в разгара си и всеки от нас поне веднъж е отскочил до морето. Ако случайно ви е омръзнало всяка година да лежите на плажа и желаете да разнообразите почивката си, сте попаднала на точната статия, защото днес имаме специална оферта за вас!

Предлагаме ви да разнообразите нещата по време на отпуската с един съвършено нов формат, наречен фитнес туризъм! Той ще ви даде идеална възможност да прекарате времето си полезно и да не натрупате излишни килограми от ол инклузива. 

Какво представлява фитнес туризмът?

По своята същност това е почивка някъде край морето, в планината или пък в някоя туристическа столица, който съвместява тренировки и диетология. Със сигурност ви е трудно да си представите нещо подобно, защото сте свикнали по време на почивката си да се отдадете на пълноценен релакс, да не се натоварвате с нищо излишно и да ядете до пръсване. Но този вид почивка със сигурност може да ви зареди с енергия и дори да промени тялото ви към по-добро. Така освен с тен, ще се върнете у дома и с няколко свалени килограма.

Ако си мислите, че фитнес туризмът е измислен само за опитни спортисти и хора, които живеят здравословно, жестоко се лъжете. Страхувате се да се впуснете в подобно предизвикателство, защото ви се струва, че ще сте единствената, която не обича физическите упражнения? Забравете за това! Нужно е само грамотно да си изберете програмата, която е най-подходяща за вас. Да, в някои фитнес почивки участват само опитни спортисти и треньори. Но има и такива, които са за новаци – хора, които искат да направят нещо смислено по време на отпуската си, но все още не се решават.

Дори и да не сте се занимавала с нищо до този момент, си струва да се отправите на такова приключение. Със сигурност в почивката ви ще са включени ежедневни тренировки, но не трябва да се притеснявате, че те ще изцедят всичките ви сили.

Ако случайно си мислите, че ще ви хранят само с пилешко и салата от краставици, със сигурност грешите, защото почивката край морето включа и изобилие от вкусна и полезна храна. Така че – изберете фитнес почивката, която ви подхожда най-много и смело се отправете на път.

Какви ще са тренировките?

Кросфитът си е кросфит, йогата означава асани край брега на морето. По принцип подобна почивка продължава една или две седмици. Тренировките могат да бъдат много различни. Ако това е фитнес тур с обща насоченост, очаквайте от всичко по малко – аеробика и танци, аква гимнастика и плуване, силови упражнения или пилатес. Активният отдих не предполага само тренировки, които ще са включени в програмата, но и неща, с които можете да се занимавате в свободното си време – плажен волейбол, водна топка, тенис, бадминтон и др.

Що се отнася до храненето, по принцип фитнес почивките са замислени така, че дори в хотела да има други туристи, за вас да има отделна маса. Със сигурност няма да сте ограничени в избора си на храна от шведската маса. Ще имате възможност да ядете колкото ви е нужно и никой няма да контролира порциите ви. Но продуктите на вашата маса ще бъдат изключително здравословни и полезни: плодове и зеленчуци, месо, птичи продукти и риба, а тестените и сладки изделия са сведени до минимум.

За вас ще се грижи диетолог, който ще ви изнесе няколко лекции или семинари. Той ще ви помогне да промените начина си на хранене и ще ви избави от вредните хранителни навици

Вече си задавате въпроса: как след всички тези тренировки, лекции по правилно хранене и здравословен начин на живот ще успеете и да си почините? Не се притеснявайте. Никой не е казал, че няма да имате време за плаж и красив загар. Ще можете дори да отидете на екскурзия, вечер да ходите на дискотека, да се запознавате с нови хора. Това, между другото, ще ви е от полза, защото ще се срещнете с съмишленици и близки по дух хора, от които ще можете да научите много нови неща и да се забавлявате. /jenata.blitz.bg