Напрежението между феновете на Локомотив (Пловдив) и собственика Христо Крушарски е факт, но старши треньорът Бруно Акрапович се надява това да не се отрази на футболистите и те да запишат втора поредна победа. В миналия кръг “смърфовете” изненадаха всички с победата си като гост над шампиона Лудогорец, а днес имат шанс да се придвижат в средата на класирането с 3 точки срещу аутсайдера Верея (Стара Загора). Освен, че могат да подобрят актива си, евентуална победа на смърфовете ще даде морални сили на има в предстоящото дерби с Ботев Пловдив. Една загуба от старозагорци може да направи задачата на Акрапович за предстоящата битка за Пловдив много сложна.

Акрапович няма проблеми около окомплектоването на състава. Филип Михалевич ще води атаката, а зад него ще действат Бирсент Карагерен, Вилим Посинкович и Абделхаким Буна. Игор Банович и Парвизджон Умарбаев ще са двойката вътрешни халфове на “черно-белите”.

Верея се сдоби с две нови попълнения преди визитата в Пловдив – Милан Вушурович и Денис Василиевич. Треньорът Иван Колев призна, че Локо е фаворит, но добави, че неговият отбор е способен да изиграе добър мач и да отмъкне нещо от “Лаута”.

Досега двата тима са се срещали два пъти на стадиона на Локомотив, като веднъж “железничарите” спечелиха и веднъж срещата завърши наравно.

ППЛ – 4 кръг:

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) – ВЕРЕЯ (СТАРА ЗАГОРА)

Вероятни състави:

ЛОКО ПД (4-2-3-1): Луков; Петрович, Езе, Везалов, Томашевич; Умарбаев, Банович; Карагерен, Посинкович, Буна; Михалевич
Старши треньор: Б. Акрапович
ВЕРЕЯ (4-2-3-1): Г. Георгиев; З. Илиев, Йоргенсен, И. Иванов, Корупис; Максимов, Ндомбоу; М. Танев, А. Огнянов, Тевия; Диара
Старши треньор: И. Колев

СЪДИЯ: Драгомир Драганов
СТАДИОН: “Локомотив”
НАЧАЛО: 20:30 часа