Контрола номер 4 по време на подготовката ще изиграе утре Берое U15. Съперник е тимът на Спартак (Плевен) като това ще е вторият мач между двата тима в последните седмици. В края на юли момчетата на Радостин Александров гостуваха в Плевен и спечелиха с 4:0. Двубоят утре ще се играе от 17.00 на спортна база "Берое".

Първа контролна среща за подготвителния период ще изиграе в края на тази седмица отборът на Берое 2007. Тимът, воден от наставника Атанас Димитров започна подготовка в началото на миналата седмица. Съперник в проверката ще бъде отборът на Арена Запад, мачът ще се играе на естествен терен на стадиона в село Енина. През следващата седмица отборът ще участва на турнира в памет на легендата на родния футбол Трифон Иванов. Надпреварата с участието на шест отбора - Берое, Левски, ЦСКА, Етър, Локомотив (Горна Оряховица) и Черноморец 1919 (Бургас). Турнирът ще се проведе от 14 до 16 август на стадион "Ивайло" във Велико Търново, отборите ще бъдат разделени в две групи по 3. 
След края на участието в него Берое 2007 ще изиграе контроли и с Верея и Звездичка (Бургас) като предстои да бъдат уточнени датите. Тимът на Атанас Димитров ще вземе участие и в още един турнир в края на август като от треньорския щаб обмислят като вариант надпреварата в Пловдив. В тима няма нови попълнения, няма и напуснали. "Децата са здрави и са в добро състояние, което е най-важното. Очаквам през тази втора година, в която ще работим заедно по-бързо да постигаме израстване във всички елементи и необходимите резултати", заяви наставникът Атанас Димитров.