Биляна Йотовкска /26ти Декември 1984г/ е родом от София. Тя е дипломирана художничка, завършила е Националната Художествена гимназия и Националната Художествена Академия в София. Мъжът до нея е Димитър Димитров - Европейски и Световен шампион по Културизъм. Двамата имат дъщеря - Никол /Април 2010г/.  Биляна и Митко често са спрягани за една от най-красивите светски двойки на България!

Йотовкска е един от най-известните модели в България, работила е и в чужбина - Италия, Турция, Германия и Гърция,. Украсявала е не веднъж кориците на редица мъжки списания като Playboy, Maxim, Intro, Мах и Mr.BIG, както и много женски и развлекателни списания - Уекенд за жената, Блясък, Тя, Журнал, Белла и други. Не веднъж сме виждали изваяното и тяло в много специализирани списания за фитнес.

За момента освен стотиците фото сесии които снима, рекламните клипове, балета й „The Secret garden”, както и детския клуб който направи неотдавна, Биляна е решила да помогне и на майките за това как да научат децата си да се хранят здравословно. Съвсем скоро на бял свят ще излезе първата й авторска книга „Детска готварска книга, която ще съдържа повече от 100 рецепти подходящи за най-малките и илюстрована с много снимки, /с помощта на нейн приятел фотограф - Илян Илянски/.

Всичко това идва да покаже, че Йотовска е една от родните звезди, които живеят здравословно и на които можем да се доверим. Наскоро Биляна публикува в социалната мрежа клип, на който сипе комплименти за продуктите на българска компания за парфюмеря и козметика. Коя е марката, която впечатли Йотовска с качеството на продуктите си ,вижте във видеото! Хайде ще ви подскажем малко. Става въпрос за лидера в България в производството на родна козметика - Рефан България: