От Glas.bg днес ще ви представим пореден юноша на пловдивски клуб с голям потенциал. Това е нападателят от формацията на Ботев Пловдив до 17 години Георги Трифонов. Играчът, роден през 2002 година, е истинска голова машина, като миналия сезон той стана голмайстор на младшата, а също отбеляза много важни попадения за Купата на БФС. Добрата физика, нюх за гола и хладнокръвие са качествата, които отличават Георги от останалите. Младият талант е от две години в Ботев, но само какви. В този период набор 2002 на "канарчетата" спечелиха Републиканското, местното първенство и Купата на БФС - с една дума всичко. Ето какво сподели Георги пред Glas.bg:

 

- Откога започна с футбола и кога се присъедини към школата на Ботев?

- Започнах да играя от втори клас в отбора на Асеновец, като първият ми треньор беше Георги Попиванов. В школата на Ботев съм от две години.

- Две години, но какви. Спечелихте три трофея. В тази връзка да се върнем в края на април, когато играхте финал с Левски за Купата, ти асистира и отбеляза гол за обрата с 2:1, какво е чувството да направиш това именно в толкова важен мач?

- Чувството е страхотно! Радвам се, че успях да направя добър мач тогава и помогнах на отбора си да спечели. Заслугата е на целия отбор, не само моя. Радвам се, че имах такъв принос и се надявам и занапред да продължавам така.

- През миналия сезон ти участва в първенството на младшата и също в Елитната до 17 (U17), голяма ли е разликата?

- Определено има огромна разлика. Съперниците в Елитната група са много по-добри. Играчите са селектирани, докато местните тимове имат по-малък избор на футболисти. Мачовете в младшата бяха по-лесни.

- От този сезон имате нов треньор - Петър Пенчев, той идва на мястото на Иван Гешев. Какви са ти впечаленията за неговата работа от началото на подготовката ви досега?

- Мисля, че е много добър треньор. Още от първи дни пролича, че има различни тактически идеи. Както Иван Гешев, така и новият треньор са големи специалисти. Радвам се, че той е човекът, който ще замести Иван Гешев. Направи ми добро впечатление и мисля, че ще успеем и с него.

- Какви са ти очакванията за новия сезон и каква е поставената цел пред тима ви?

- Нашата цел е отново са сме първи. Знаем, че ще е по-трудно - сезонът е 30 мача. Според мен имаме силите и качествата и ще се справим.

- През изминалата година заедно с някои твои съотоборници бяхте част от националния отбор до 16 години, какво е да играеш за България?

- Уникално е чувството. Това е мечта на всеки футболист да носи националната фланелка. Аз се надявам да продължа да се развивам и да играя за националния отбор, защото това е една от основните цели за един играч и главна моя. Надявам се да играя за България, като при юношите, така и при мъжете.Това е нещо много специално.

- Има ли футболист, чиято игра следиш и се учиш?

- Моят идол е Мауро Икарди. Той играе в любимия ми отбор Интер. Може да се каже, че от неговата игра заимствам.

- Беше ли изненадан, че Икарди не попадна в тима на Аржентина за Световното?

- Определено. Въпреки че знаех, че има проблеми с другите звезди, но много ме беше яд.