Пловдив е една от най-популярните парти дестинации, но през лятото Големият купон е на морето. Бийч баровете и клубовете на плажа са любимо място за релакс и срещи на приятели, които са във ваканция или са избягали от града за уикенда. Някои от най- популярните парти- точки на плажа също са собственост на пловдивчани. Което, разбира се, ги прави притегателен център за майничките, които разпускат на българското Черноморие.   TrafficNews.bg направи бърз чек на популярните места по ивицата от Резово до Шабла и откри "пловдивските" кътчета на плажа. Тръгнахме от Юг на Север, а първият пловдивски бар открихме на плажа Нестинарка край Царево.  

 

Primea Beach Bar&Diner се намира на плажа пред хотелския коплекс на пловдивския предприемач Христо Томов и в него прегладнелите туристи могат по всяко време на деня да открият нещо вкусно за хапване. Заведението тази година е поверено на уиски гуруто Гаро Узунян, който влиза в различни роли - от готвач до сомелиер. Естествено, когато искаш петзвездно преживяване, трябва да разчиташ на най- добрите. 

Продължаваме нагоре и няма как да пропуснем Лозенец, който тази година година медиите нарекоха българското Сен Тропе. Курортът винаги е бил притегателно място за актьори, режисьори и музиканти, които разпускат там, далеч от любопитни очи. Но това става все по-трудно, тъй като мястото става все по-популярно и Лозенец вече е сериозна конкуренция на курорти като Несебър и Созопол. Тук, на централния плаж, пловдивчани са акостирали сериозно. Два от бийч баровете са собственост на пловдивски преприемачи. 

Бар "Айляк" е мястото, където в Лозенец могат да се открият най-много красиви момичета на квадратен метър. Преди две години трима млади пловдивчани - Ники, Поли ,Мария и Кали вложиха цялата си страст и желание да направят местенце, където през лятото едновременно да работят и да се забавляват. И очевидно успяха. Купонът там започва още сутринта, а много от посетителите заменят сутрешното кафе със специалното ледено мохито. Разбира се, градусът на настроението след няколко коктейла е доста висок, затова не се изненадвайте, ако в 12 часа видите група танцуващи момичета на пясъка пред бара. 

Партито там продължава до тъмно, а това лято в бийч бара ще гостуват Дичо, Оги 23, Акаша, Wosh MC и DJ Hilla. 

Пред барана плажа има и ВИП зона със сламени чадъри, където при консумация на напитки за 30 лева, клиентите ползват безплатно чадър, два шезлонга и два пуфа. 

Стотина метра след Айляк бар е другата пловдивска парти- дестинация - Living room.  Там можеш да избираш - да се забавляваш на партито на бара, да похапнеш салата, пица или бургер, да разпуснеш с коктейл на шезлонг или да подремнеш под някой от огромните балдахини на пясъка. 

 

 

Пресичаме Бургас и стигаме до най- известният курорт на Южното Черноморие - Слънчев бряг. Там са струпани най- голям брой барове на квадратен километър, но експерти са категорични, че един от най- здравите купони е при пловдивската бригада в Amigo bar. Екипът бармани е познат не само по нашите географски ширини. Младежите присъстват във фотоспомените на десетки англичанки, германки, рускини, украинки и шведки. Както и емблематичните ретро коли паркирани на входа. 

В Амиго по-рядко ще видите напомпани със силикон или хиалурон местни примадони, но барът е популярен сред хората , които обичат да се забавляват и е място на среща на феновете на "Ботев Пловдив".  Слоганът на клуба е "Party never stop" и пловдивчани го доказват вече десета година. 

В съседния Несебър къщо има пловдивска явка на плажа. The White bar e собственост на пловдивчанин, който е пренесъл пловдивския яюляк на Южния плаж, предлагайки вкусна храна и забавни коктейли. Ако останете по-дълго не пропускайте музикантите, които забавляват туристите с изпълненията си. 

Никой уважаващ себе си пловдивски бохем не пропуска Planet Yaght на марината на Св. Влас. От ранни зори до късна нощ там се лее шампанско в промишлени количества. На паркинга пред заведението се намира около 1/10-та от БВП под формата на лъскави лимузини и джипове, а на пристанището се поклащат лодките на доста известни пловдивчани. Всички те не пропускат да гостуват на единия от собствениците - Владимир Вишански, който прекарва лятото там. 

Преди няколко години заведението стана декор за култовия криминален сериал на БНТ "Под прикритие". Така , че не пропускайте да се щракнете едно селфи от любимото сепаре на Иво Андонов и Джаро. 

Стигаме до централния плаж на Варна, където е последната пловдивска спирка - бар "Vision". Не се изненадвайте, ако след третата маргарита видите , че зад гърба на бармана надничат Тръмп или Путин. Не, не сте прекалили с коктейлите! Това е част от нестандартното решение на младия собственик на плажния бар, който е монтирал кукли на двамата президенти зад бармана. 

Лятото е в разгара си! Не губете време и палете към морето!