В днешния си сутрешен блок БНТ се включи на живо от базата в Коматево, за да разговаря с треньорите на вицесветовните шампиони от Ботев набор 2004 Георги Онов и Илия Иванов, както и капитанът на тима Кристиан Кръстев и голмайсторът Никола Гелин за техния огромен успех.

Както е известно, формацията на "канарчетата" завърши на второ място в най-големия юношески турнир в света Gothia Cup. "Жълто-черните" завоюваха среброто сред конкуренция на 195 отбора от 35 държави.

"Искам първо да поздравя хората , с които работихме за този успех. Това са треньорът Андрей Андреев, който работи с тима преди да заминем за турнира в Швеция, Илия Иванов, който беше с мен през цялото време в Швеция и Милен Кунчев, който ни помагаше за разузнаването на съперници.Преминахме група доста добре, убедително спечелихме първо място в нея.", коментира Георги Онов. 

"На финала играхме срещи FC Lizzy, школа основана от Марсел Десаи. Определено най-добрата школа в Гана. Притежават страхотна селекция, много добри футболисти на високо ниво. Убедително те бяха най-добрия отбор в турнира и заслужено спечелиха първо място.", допълни още Онов.

"Вълнението беше много голямо. Искахме да се представим по най-добрия начин, да вземем Купата за първо място. Все пак се задоволихме с тази за второ. Отборите бяха доста силни.", заяви капитанът на отбора Кристиан Кръстев.

На въпрос какво е да се играе срещу бразилци, американци и французи, Кръстев отговори: "Както казах, голямо вълнение. Най-вече чест беше да носим трибагреника на сърцето и го представихме гордо.".

 

Какво още казаха героите от Швеция, вижте във видео от предаването по БНТ ТУК!