Научно доказан факт: Жените на около 40 години са били на диета през живота си 308 седмици - почти 6 години! - и общото тегло, намалено с помощта им е 160 килограма. Като се огледаме обаче рядко виждаме фиданки по улиците, а и сме наясно за затлъстяването сред населението, за което неспирно се говори. Изводът - абсолютно излишни лишения.

Но ние имаме добра новина за вас: да отслабнете, не е необходимо да се отказвате от обичайните продукти - достатъчно е просто да знаете няколко прости правила

Представяме ви селекция от научно обосновани навици, които определено ще ви помогнат да станете по-тънки - без изтезания и гладни стачки.

Гледайте часовика

Учени от Институт в Израел казват, че не е толкова важно това, което сте изяли, в сравнение с това кога сте го изяли.

Според изследователите късното хранене, както и хапването през нощта значително увеличава риска от затлъстяване. Това е свързано с обмяната на веществата и биологичния ни часовник.

Израелските учени са сигурни, че най-доброто време за хранене е четири часа след изгрев слънце, Колкото по-късно се случва това, толкова по-лека храна трябва да се консумира.

Тъмнина

Ако човек се храни в тъмното (или с превръзка на очите), той яде значително по-малко, според проучване направено от изследователи от университета в Констанц (Германия). Според учените, ако по време на хранене очите са затворени, организмът се насища по-бързо.

Други експерти пък съветват никога да не включва музика по време на хранене: експериментите, провеждани от тях показват, че музиката спомага на хората да ядат два пъти повече, отколкото на тишина.

Достатъчно сън

Колкото по-малко спим, толкова повече тялото търси и си набавя вещества от вредни храни.

Хапки

Хубаво е да броите броя хапки, вместо калориите на храната. Според изследване, ако правите така, то може да свалите без никакво ограничение 2 килограма месечно,

Според експертите, ако брой хапките си, започваме да се насищаме много по-бързо.

Размерът има значение

Не храната. Добре е да се храните на голяма маса, на която хапването, което ще консумирате, изглежда малко. Калифорнийски експерти твърдят, че малката порция върху голяма маса, ще ви помогне да отслабнете по-бързо.

Друг важен фактор са чистотата и редът.

Психолози от университет в Южен Уелс (Австралия) твърдят, че бъркотията в кухнята води до стрес, който ни кара да си хапваме повече и да пълнеем./jenata.blitz.bg