Ботев Пловдив е на финал на най-големия международен турнир в света Gothia Cup! " Жълто-черните" надделяха трудно с 1:0 над френския Merignac, S.A  и записаха историческо постижение.

Срещата започна отлично за момчетата на Георги Онов, които откриха резултата още в 22 секунда - 1:0. Точен за "канарчетата" бе Никола Гелин. Преднината на Ботев можеше да се изпари малко преди края на полувремето, но изстрел на френски играч намери напречната греда, а впоследствие топката бе уловена от българския страж. През втората част французите опитаха да изравнят, но това така и не стана. Пловдивчани от своя страна можеха да удвоят, но нацелиха напречната греда. 

По този начин Ботев стана най-успешният български тим на Gothia Cup и за първи път роден клуб ще спори в битката за трофея на най-мащабния турнир в света. 

Финалният двубой е утре от 10:45 часа. 

Тази година участие в Gothia Cup при набор 2004 взимат близо 200 отбора от целия свят. По пътя към финала ботевистите изиграха 10 мача, в които записаха 9 победи и едва едно равенство, като победиха тимове от Швеция, Хонг Конг, САЩ, Малайзия, Норвегия, Бразилия и Франция.