Пародия! Безобразие! Подигравка! С тези думи бащата на танцьорката Габриела Медарова - Здравко Медаров посрещна решението на съдия Божидар Кърпачев. Той отказа да гледа мярката на 21-годишната девойка, тъй като днес прокуратурата е внесла обвинителен акт. Това означава, че делото минава в съдебна фаза и за промяна на мярката за неотклонение на Габриела трябва да се произнесе друг съдебен състав.

Девойката, която повече от 2 месеца е под ключ, едва не се разплака. Съдебната охрана бързо й щракна белезниците и я изведе от залата. Нейните родители и гаджето й Пачо дойдоха, обнадеждени, че Габриела ще бъде пусната на свобода. Те останаха като попарени след чутото.

"Къде е държавата? Къде са законите? Защо се подиграват с нас? Детето ни ли е най-големият престъпник", развика се майката на Габриела.

21-годишната танцьорка беше върната в ареста, след като разби носа на момиче в нощен клуб. Седмици по-рано, пияна и дрогирана, тя блъсна 10 паркирани коли в Пловдив.

Адвокатът на Медарова Орлин Търновалийски остана изумен. "Досъдебното производство не е приключило. Няма предявяване. Аз съм единствен защитник на момичето и не съм полагал подпис върху документа", каза той. Дългогодишният юрист заяви, че не е чувал в наказателното производство термин "паркетно дело": "Не мисля че трябва да се решава съдбата на един млад човек само по една преписка от прокуратурата", изтъкна той.