Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в интервю пред американския телевизионен канал CNBC, че ако след преговорите с руския държавен глава Владимир Путин, двамата така и не успеят да изградят добри отношения, той ще стане "най-страшния враг" на руския президент, предава РИА Новости.

Като доказателство за думите си, той напомни за въведените санкции и изгонените дипломати, пише "Фокус".

"Вижте всичко, което направих", добави Тръмп. Но, по неговите думи, би било позитивно за САЩ да е в добри отношения с Путин и Русия, а не негативно.

Вчера пък Путин заяви, че  противниците на страната му в САЩ са могъщи и силни хора, предава РИА Новости.

По думите му, доказателството за твърдението му е, че те могат да "продадат" на милиони граждани различни "трудно смилаеми неща в нормалната логика на историята".

"Нас винаги са ни учили, че хората, работещи за държавата, в интерес на обществото, преди всичко са длъжни да мислят за фундаменталните интереси на страната и винаги да ги поставят на първо място, но не. Виждаме, че в САЩ има сили, които поставят груповите си, тяснопартийни интереси над общонационалните", заяви президентът на съвещание с посланиците и постоянните представители на Русия.

Президентът отбеляза, че независимо от това, Русия е открита да развива контакти със САЩ на равноправна и взаимноизгодна основа. Той също така подчерта, че това е необходимо за целия свят.

"Като най-големите ядрени държави, ние носим специална отговорност за обезпечаването на стратегическата стабилност и сигурност", добави Путин.

Също така, той оцени отношенията със САЩ. По неговото мнение, Москва и Вашингтон са тръгнали по пътя на позитивните промени. Държавният глава напомни за състоялата се в понеделник среща с президента на САЩ Доналд Тръмп.

"При всичките различия в нашите възгледи, нашите мнения съвпаднаха в това, че руско-американските отношения се намират в крайно незадоволително състояние, по много параметри по-лоши, отколкото по време на Студената война", отбеляза руският лидер и добави, че натрупалите се през годините проблеми не могат да бъдат разрешени за няколко часа.

Но, независимо от това, срещата, като цяло бе успешна и доведе до полезни договорки", заключи Путин.