Ботев победи с 3:2 бразилския Pequeninos do Jockey и е сред четирите най-добри отбора в света. Момчетата на Георги Онов се представиха отлично въпреки че завършиха срещата с човек по-малко и продължават да впечатляват на неофициалното световно първенство за юноши в Швеция - Gothia Cup.

Двубоят не започна добре за "канарчетата", като още в 9-та минута бразилците откриха резултата. Все пак Иван Иванов успя да изравни десет минути по-късно. В самия край на първата част кариоките отново дръпнаха напред - 1:2. Ботев отговори само три минути след началото на втората част чрез Иван Аврамов. В средата на полувремето "жълто-черните" останаха с човек по-малко заради втори жълт и респективно червен картон именно на нападателя. Въпреки всичко "канарчетата" показаха невероятен дух и успяха да вкарат трети гол, който се оказа победен. В прегръдките на своите съотборници се оказа Никола Гелин.

В спора за място на финала момчетата на Георги Онов ще се изправят срещу френския Merignac, S.A днес следобед от 16:30 часа.