В Пловдив стартира второто издание на Hills of Rock. В рамките на тридневния фестивал ще се включат 50 групи, които ще се изявяват на три сцени на Гребната база. Хедлайнер в първия ден е създадената преди близо 20 години в Швеция метъл група Сабатон. На 21 юли на голямата сцена ще  излязат Judas Priest. Кулминацията е в неделя, когато в Пловдив ще забиват IRON MAIDEN. Легендарната група ще пристигне в бъдещата Европейска столица на културата със собствен самолет. Очаква се музикантите да кацнат на Летище-Пловдив непосредствено преди репетицията.

Интересът към Hills of Rock тази година е много голям. Очаква се над 60 000 зрители да посетят второто издание на фестивала, обяви Иван Несторов-Амебата. 

Пловдивският кмет Иван Тотев подчерта, че нивото на групите е изключително високо и с тях са израстнали цели поколения. Той призна, че негови любимци са IRON MAIDEN. Така си изпълнявам моя детска мечта – да гледам Iron Maiden в Пловдив е страхотно, заяви пловдивският кмет Иван Тотев.

През всички дни на Hills of Rock вратите ще се отварят в 16.30 часа. Заради очаквания наплив от хора от Община Пловдив предупреждават, че е желателно да се избягва движението с автомобили в района на Гребната база. Въвежда се и специална организация на движението. На 20, 21 и 22 юли за времето от 15 до 24 часа се затваря западното платно на булевард „Копривщица“ в участъка между кръстовищата с булевард „Шести септември“ и булевард „Марица-Юг“. Това налага промяна на машрутите на автобусни лини с номера 17 и 37.