Ние нямаме проблем да водим разговори с животновъдите. Вчера имаше хора на протеста, които бяха там, за да създадат провокации и хаос. Цялата провокация с чумата за мен е провокация срещу националната сигурност от госпожа Нинова. Това заяви пред Би Ти Ви депутатът от ГЕРБ Тома Биков на въпрос за скандалът с чумата по животните.

"В Шарково ходят хора, които не са от селото. Тези хора правят провокации, режат тръбите за дезинфекция. В селото стоят хора с мерцедеси и БМВ-та, които правят провокации", отсече народният представител.

"В БСП искат тази чума да се разпространи в цялата страна, за да има истинска криза. Тяхната главна цел е да има криза в страната, за да може БСП да се върне на власт през президента Радев, защото те не могат да спечелят избори", категоричен е Тома Биков.

"Чумата се пренася много лесно и това струпване на хора в заразените огнища е много опасно. И Корнелия Нинова може да разнесе болестта", каза Биков. 

"Тази провокация идва от три центъра - първият център идва от Цветан Василев с медии. Това е финансовият център. Атакуват ни с фалшиви новини в определени медии", добави той.

"Вторият център е "Позитано" 20. Вчера г-жа Йончева каза, че ще продължи разследването за къщата на Бойко Борисов. Кои са "те"", попита депутатът.

"Клипът за къщата в Барселона се появи в една Фейсбук група от екип на Цветан Василев. Г-жа Йончева обяви, че ще продължат разследването. Тя е съдружник в една офшорна фирма с поставени лица. Тази фирма е от офшорките на Цветан Василев. Г-жа Йончева е участвала в нея с 5000 лева, а офшорката на Цветан Василев с над 300 хиляди лева, а тя е била едноличен собственик", каза още Тома Биков.

"Ще реагираме изключително остро на тези провокации", заключи той.