Много обстоятелства могат да ни попречат да бъдем щастливи. Но понякога най-големите врагове на собственото щастие сме... самите ние. При това - без да го осъзнаваме. Има много навици, които сами си създаваме и те често ни пречат да поемем в посока, която е по-добра за нас. Това пише vesti.bg, позовавайки се на hellogiggles.com.

Вечно търсене на одобрение от другите

Колкото и да сте симпатични, има една истина: не можете нито да се харесате, нито да угодите на целия свят. 

Понякога не е признак на добро възпитание да поставяте другите пред себе си, а признак на нездравословно занижаване на самочувствието. 

Разберете, че вие сте точно толкова стойностни, колкото и другите хора и не се поставяйте на второ място. Не забравяйте да се грижите за себе си и да се уважавате. В крайна сметка: начинът по който се възприемате, е и начинът, по който ви възприема светът.

А останалите вредни навици, които могат да попречат на щастието, са:

Съсипваме живота си, ако непрекъснато омаловажаваме постиженията си и скромничим излишно. 

Ако живеем в миналото и винаги смятаме, че нещо по-хубаво няма как да ни се случи. 

Ако непрекъснато се сравняваме с другите и смятаме, че те са по-добри от нас във всичко.

Ако непрекъснато се опитваме да оправдаваме очакванията на близките си или сме изпълнител на техните амбиции и мечти, а не на своите собствени. 

Съсипваме шансовете си за щастие, ако не се разделяме с токсичните хора в живота ни. 

Съсипваме живота си, ако искаме да се харесаме на всички и непрекъснато се обясняваме на хора, които са второстепенни за нас. Ако това са хора, които нямат значение за вас или след година няма да е важно дали са в живота ви, или не: не полагайте усилия да им станете симпатични на всяка цена.