Постигането на сочни и добре очертани устни чрез инжектиране на хиалуронов филър е една от най-желаните процедури в естетичната медицина. Последните тенденции са за повече умереност и натурален вид. Прекалено големите и несъразмени устни отстъпват място на фините, интелигентни корекции. Естетичните дерматолози на Хил клиник са сред топ професионалистите в България именно защото умеят да моделират лицето и в частност устните по такъв начин, че да подчертаят женствеността без да са вулгарни. С дозирана намеса те могат да увеличат обема, да възстановят изгубената с времето форма, да създадат красив контур (тъй нереченият „лък на Купидон“), да заличат бръчиците на пушача познати и като „баркод бръчки“ над горната устна, дори да компенсират съществуваща асиметрия.

Ето техните пет съвета преди да пристъпите към корекция на устните с хиалуронова киселина за първи път.

1. БАВНО. Не е необходимо още при първата процедура да бъде поставена цяла ампула от филъра. След няколко дни може да бъде направена корекция с още продукт, дори може да посетите дерматолога трети път. Вслушайте се в неговите препоръки – дали да инжектира филър само в горната, само в долната или и в двете устни. Също така имайте предвид, че зъбите поддържат устните, ако зъбите са проблемни (напр. прекалено издадени) вероятно и устните няма да изглеждат много добре.

2. УМНО. Проучете предварително и изберете естетичен лекар с опит и умения. Важно е специалистът, който ще поставя филър да е сертифициран, да работи с качествени продукти, да има достатъчно практика зад гърба си. При инжектиране на филър от страна на необучен лекар може да се получат различни по степен и сериозност усложнения. Не бива да допускате в устните ви да бъдат въведени филъри с ниско качество и без сертифицираща документация. Най-честата странична реакция е лек хематом в зоната, който отшумява след няколко дни. Но устните са област, където преминават важни кръвоносни съдове, които могат да бъдат засегнати от неопитен лекар. Затова естетичният дерматолог трябва да знае как да реагира, за да предотврати сериозни здравословни и естетични проблеми.

3. НАПЪЛНО. Бъдете 100% сигурни, че искате да коригирате устните си и за първата процедура непременно изберете временен резорбируем филър. В течение на няколко месеца след поставянето му той ще бъде усвоен от тялото напълно и ефектът му плавно ще отшуми. Междувременно ще имате време да възприемете лицето си след промяната и да решите дали искате или не по-обемни и плътни устни.

4. ПОДГОТВЕНО. Преди самата процедура може да вземете арника, която да предотврати появата на синка или оток. Също така преустановете приема на аспирин, противовъзпалителни, ибопруфен, вит. Е. Добре е да не приемате кофеин и алкохол в деня на процедурата. Съвременните филъри са плод на сериозни лабораторни разработки и започват да се употребяват след множество клинични проучвания, алергичните реакции при тях са сведени почти до нула. Но ако все пак имате свои съображения да не предпочетете филър на основата на хиалуронова киселина съществува и друга опция – първият изцяло ОРГАНИЧЕН био филър Algeness, който е създаден от агарозен гел и има чудесни подпълващи качества.

5. ДОСТАТЪЧНО. Да изберете филър само по цената не е най-разумният подход. Обикновено прекалено ниската стойност означава, че има проблем или с продукта, който ще ви поставят или с лекаря. Рисковете са прекалено сериозни, защото става въпрос за инжекционна процедура. Платете достатъчно, за да сте сигурни в действието на филъра . Стойността на най-разпространените марки филъри са идентични във всички големи клиники с добра репутация и отстъпките от цената обикновено не са по-големи от 15-20%.

За повече информация относно поставянето на филъри, консултация при естетичен дерматолог или други въпроси: 02 439 3131,