Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда нов обвинителен срещу  Атанас Червенков-Райфъла. 51-годишният бизнесмен е обвинен за това, че в периода от месец юни 2017 г. до месец септември 2017 г., Пловдив, е извършил приготовление към престъпление-запалване на имущество със значителна стойност – специален автомобил- линейка, марка „Мерцедес Спринтер“, с пловдивска регистрация, на стойност 14 207 лева.

За пъкленото дело Райфъла е намерил – 49-годишния С.Г. като помагач на 31-годишния Н.Т., както  и 45-годишния Й.Н., като подбудител на неустановено лице. По делото са разпитани свидетели, извършени експертизи, иззети веществени доказателства и др. Обвиняемият е задържан по друго дело със сходен предмет. Предвиденото от закона наказание за това престъпление е „лишаване от свобода“ е от една до осем години.  

Припомняме, че днес стартира процесът срещу Райфъла. По делото той е обвинен като подбудител за опит за умишлено убийство на конкурент и поръчител за палеж да дузина коли. По това обвинение Райфъла получи 13 години затвор, но присъдата падна заради процесуални нарушения.