Дънковото яке винаги има място в гардероба, независимо от нашия стил и професия. То е универсално и смело може да бъде сравнено с лидерите в тази област - малката черна рокля и полата с А-силует.

Съгласни сме, че дънковото яке предполага определена степен на неформалност, но днес модните граници са толкова размити и все по-често можем да срещнем подобна дреха и във висшата мода. 

И така, с какво можем да носим дънковото яке през тази година?

Дънково яке и рокля

Дънковото яке е идеална компания за всеки един модел рокли, освен за вечерните, разбира се. 

Дължината на роклята няма абсолютно никакво значение, защото това яке изглежда еднакво добре както с едноцветни мини рокли, така и с рокли с принт до земята.

Дънково яке и широк панталон 

Обърнете внимание колко добре се съчетават денимът и ленът. Това е идеален вариант за лятото! 

Дънково яке и пола

Дънково яке и мини пола е хит в  младежката мода. Леко грубоватият деним отлично подчертава нежността на момичешката фигура. 

Но ако все пак предпочитате полата да е малко по-дълга, може да ви допадне универсалния ежедневен стил с пола под коляното. Подобно съчетание е подходящо както за среща с приятели, така и за офиса. 

Не се притеснявайте да експериментирате. Една дизайнерска пола с нестандартна кройка би стояла много стилно с дънково яке. 

Дънково яке и широки панталони

Черни широки панталони и дънково яке - това е абсолютен хит. Съветваме ви да обърнете внимание на панталоните с тънки вертикални райета.

 Дънково яке и кожени панталони

Както се казва - стилно, модно и младежко! В подобна комбинация се усеща бунтарската нотка. При такава комбинация е най-подходящо якето да е по-късо. 

С какво можем да носим овърсайз дънково яке?

Овърсайз якетата набират все по-голяма популярност. Не всички жени обаче са готови да бъдат в крак точно с тази модна тенденция. Истината, е, че тук не се крият никакви рискове и най-важното е да разгадаете картата правилно. 

Съчетайте голямото яке с  нещо елегантно, например с тесни панталони или стилна рокля, за да може контрастът да работи. /jenata.blitz.bg