Един от параклисите в зелената пътека край Бачковския манастир е позорно надраскан от безбожници. Светото място, което носи името "Св. Архангел Михаил”, се намира в местността Клувията, където на храмовия празник се изнася чудотворната икона на Св. Богородица.

Малкият храм е близо до пещерата, където е била открита иконата. В топлите дни стотици хора го посещават. Параклисът е в границите на резервата "Червената стена", който се ползва със защитата на ЮНЕСКО. 

Големите табели, поставени на входа с предупреждение да не докосват иконите и стенописите, явно нямат ефект за вандалите. Ценните стенописи вътре са надрани с остри предмети без жал към ликовете на светците. Повечето надписи представляват автографи на глупците, решили да увековечат посещението си в храма.

Модата на отбелязването явно е надхвърлила границите на фейсбук и се е проектирала върху ликовете на светците вътре. "Тагването” е сериозно - съсипани са рисунките на почти целите стени. Само олтарът е опазен от набезите на злосторниците, видя репортерът на "Марица". Състоянието на ликовете е окаяно и по друга причина - влагата е съсипала част от тях, а на тавана има липсващи парчета. 

На мястото няма постоянно присъствие на духовник - то е предназначено за използване от туристи и поклонници. Вратата винаги е отключена, а вечер само се притваря, за да се опази параклисът от влизането на животни и влага. Табелите указват: "Всеки българин се гордее със старинните стенописи на Бачковския манастир. Който драска по тях и ги уврежда, не се чувства българин” и "Който драска и поврежда иконите и стенописите, ще бъде наказан с глоби до 5000 лева”.

Надписите са толкова стари, колкото и вярата на голяма част от българите, която обикновено се проявява само по празници.