Почти 130 представители на специалните служби от 34 страни в света са участвали в обезпечаването на сигурността на завършилото Световно първенство по футбол в Русия, заяви  руският президент Владимир Путин на среща с членовете на Центъра за международно сътрудничество към Междуведомствения оперативен щаб за осигуряване не безопасността на Мондиал 2018, предаде ТАСС.

Путин благодари на руските сътрудници от специалните служби и от правоохранителните органи за свършената работа, както и на представителите на спецслужбите и правоохранителните органи на другите държави.

Президентът на Русия отбеляза, че в съвместната работа са участвали 126 представители от 55 специални служби и правоохранителни органи от 34 страни.

Според данните на Путин, по време на Мондиала са били предотвратени 25 милиона кибератаки и други криминални прояви срещу информационната инфраструктура, свързана с шампионата.
Руският президент изтъкна, че по време на първенството от 14 юни до 15 юли не било допуснато нито едно сериозно произшествие.

В рамките на подготовката на Мондиала са били проверени над 2 милиона души. Извършени са и над 400 проверки на 194 инфраструктурни обекта.