Залесяването на 650 дка до Гребната база в район „Западен“  са обжалвани от екосдружение. Кметът Иван Тотев уточни, че  сдружението е атакувало оценката на РИОСВ за реализацията на най-големия проект за озеленяване в Общината. Той подчерта, че  не е запознат с мотивите  на атаката, но предположи, че  става дума за протакане.

Най-вероятно по тази жалба ще предстои дело. Когато има инвестиционно  и се изгражда инфраструктура, има жалба, а когато правиш озеленяване – отново има жалба, заяви Тотев. Той припомни, че за изграждането на зелената зона е осъществено предпроектно проучване с Лесотехническия университет в София, продължило около 2 години. Бяха определени местата на залесяване, видовете, които могат да виреят там, стартирахме решение на ОбС. Първата зона от 130 дка вече е залесена и там трябваше да има само санитарна сеч и попълване с дървесна растителност, всичко това сме го правили с най-големите специалисти в България.  В момента най-вероятно ще трябва отново да се мине през съответните дела, но и това ще стане, коментира Тотев.

По думите му цел на атаката е  протакането на проекто, но изрази надежда администрацията да  излезе от неприятната ситуация..

Тотев бе категоричен, че Общината  има ясна стратегия и план, администрацията е положила усилия до момента, отделени са и  средства. Зоната ще бъде залесена и превърната в най-голямото зелено пространство в Община Пловдив, подчерта още кметът Иван Тотев.