Специализираната прокуратура обвини четирима фалшификатори за изработването  на скимиращи устройства и неистински документи. 

Със скимиращата техника  те са събирали данни от кредитни и дебитни карти  за изготвянето на незаконни пластики, с които се източват  банкови сметки. За целта, в селище край Пловдив, оборудвали таен  „производствен цех“ с напълно затворен цикъл. 

Събраните до момента доказателства сочат, че  групата е действала от януари 2017 г. до залавянето и миналия петък.  На 13 юли 2018 г., при операцията на ГДБОП и Специализираната прокуратура  в склада  са открити компютри с програми за обработка и съхранение на информация, открадната от банкови карти, множесво пластични заготовки, лайсни с микрокамери за събиране на данни, слотове и клавиатури за банкомати, ПОС терминали с батерии, платки с различни накрайници и множество други веществени доказателства. 

В помещението  са открити и множество български и чужди документи (паспорти, лични карти, талони за автомобили, бланки на визи и стикери).  Намерени са и  празни заготовки за  изработката на фалшиви лични документи.  

По време на операцията са претърсени общо 8 адреса в Пловдивско.  Назначени са множество експертизи, които ще дадат яснота за мащабите на престъпната дейност.  Специализираната прокуратура наложи на четиримата  парични гаранции от  70 000, 100 000 и 150 000 лв.