Поредна словесна схватка подхванаха социалистите в Монтана срещу сегашното ръководство на БСП и лидерката Корнелия Нинова.

Повод за разменените любезности и настояването Нинова да спаси партията от себе си, като се оттеглят, станаха публикация в местен сайт на дългогодишния соиаист Илия Миладинов, в която той задава въпроси на Нинова, и гневният отговор на друга социалистка срещу него, която обаче се оказа секретарката на Кирил Добрев Габриела Величкова.

Миладенов пита:

„1. Защо БСП затъва в дребни политически мошеничества, комични тъпотии и партията се превърна във фабрика за некадърно смешен пиар и движение на празни обороти?

Всъщност, тя с друго не се занимава, а вниманието ѝ е насочено към вътрешно политически проблеми и недоразумения. А кога ще обърнете внимание на бедните българи? Като наблюдавам какво гласувате в парламента, не добивам мнение, че мислите за бедните, а по скоро за партийните олигарси.

2. Докога на „Позитано” ще се чувства сериозен дефицит на кадри (въпреки голямото количество администратори), които въобще разбират актуалните темите и проблеми и биха могли да формулират адекватно становище и решения за отстраняването им?

Тук няма как да не спомена г-н Кирил Добрев, който според монтански социалисти е всичко друго, но не и организатор и социалист по убеждение, а по скоро ликвидатор на непокорни социалистически организации и сигурно добър организатор на неговите си дейности.

3. Г-жо Нинова, до кога ще си играете на вътрешнопартийна демократичност и с това ще създавате остри раздори и съмнения за скрити договорки. Не считате ли ,че нарушавате принципите на колективното ръководство ? Явно политически действия в БСП се решават в тесен кръг – от Вас г-жо Нинова и няколко души ваши верни приятели.”

По-нататък Миладинов заявава, че „всъщност БСП никога не е имала ясни становища по важните въпроси и на НАТО и за ЕС. И ако допълня отношението и към Русия, то друго е излишно да се пише и казва, защото това доказва, че партийното ръководство се е усъвършенствало в снишаването и вземане на решения, съгласувани с нечии интереси”. И директно обвинява ръководството на партията, че защитава интересите на червени олигарси, в чиято зависимост се намира и които всъщност вземат решенията в партията.

Миладинов застава зад идеята на бившия лидер на БСП Михаил Миков да се свика конгрес на партията, на който Нинова да бъде отстранена. Социалистът призовава ащее отстранените от столетницата лидери да се активизират и да не се държат като „ощипани девици”.

В отговор на тези негови призиви Габриела Величкова пише на Миладинов: „Абе чудех се защо не Ви отговарят на плювните, но вече съм наясно – няма абсолютно никакъв смисъл да говориш с епистоларни лайномети. На мен, обаче, ми е адски забавно що за образ сте Вие и нямам никакъв проблем да си полафим тук”. След което в същия стил обвинява Миладинов, че е осъдил БСП, което означава, че не е никакъв социалист и допълва: „Вие поддържате фейк сайт, който умишлено е кръстен БСП Монтана, където пускате лайно след лайно срещу БСП”.

Като допълнителни аргументи в защита на тезата си Величкова посочва, че Миладинов не е избран нито за член на Общинския съвет на партията и че не е „никакъв капацитет и авторитет и те са ви изхвърлили като мръсно коте от общинския съвет”. А към това добавя, чу по същите причини не е бил избран и за член Обласния съвет на БСП.

В отговор Миладинов не скрива подозренията си, че е помислил, че Величкова е от ромски произход, но обяснява как е разкрил, че тя е секретарка на Кирил Добрев. „Няма да стигам до вашия каруцарски език, но все пак Ви благодаря , че Вие ми доказахте правотата на това, което пиша. Вече съм уверен ,че в „Позитано”20 болшинството сте маньосани неолиберали с ниска култура и възпитание. Вие го доказахте това”.

Миладинов обяснява на Величкова, че никога не е бил никакъв в БСП, а „майстор на спорта съм по волейбол и член на БКП от 1973 г.”. И завършва: „Потомствен социалист съм – един от дядовците ми е убит като въстанник 1923 г. Така че: не си и помисляйте, че ще ви оставя на мира. Ще ви разобличавам навсякъде, докато не бъдете изхвърлени от политическия живот на БСП”. Допълвайки, че не иска повече да коментира хора от „Позитано” 20 с думите: „Явно тия хора там не са моята партия”.