Нов парк в жилищен район „Тракия“ между бул. „Освобождение“ и ул.  „Григор Божков“  ще бъде изграден на площ над 10 дка. За целта са осигурени 360 хиляди лева.  

Кметовете на района Костадин Димитров и на Пловдив Иван Тотев направиха първата копка за новото зелено пространство, което трябва да стане факт за 4 месеца. Проектът предвижда да бъде изградена централна алея с оширения, места за сядане, сцена, детска площадка, чешма, както и преградни стени от камък, които ще отделят парка от булеварда и ще оберат съществуващата денивелация. Изпълнител на проекта е фирма „Запрянови“.

След като миналата година в район А8 бяха изградени тротоари, сега предстои да бъде обявена обществена поръчка за преасфалтиране на дългата около 600 м.ул. „Григор Божков“, с което микрорайонът ще придобие завършен вид, подчерта Костадин Димитров. 

Сделките с общинска собственост за строителство за жилищни комплекси обаче ще бъдат преустановени, коментира кметът Иван Тотев. Оставащите общински терени ще бъдат превърнати поетапно в зелени пространства. Духът на район Тракия трябва да бъде запазен, инфраструктурата е изградена изцяло, зоната не трябва да бъде претоварвана със строителство, подчерта още Тотев.