Фън шуй е древно китайско учение, което разглежда организацията на околното пространство в съответствие с потоците на енергията Чи. Според него, за да бъде един човек щастлив и успешен, нещата в жилището му трябва да са подредени по правилния начин, като на всяко кътче трябва да се обърне специално внимание.  

Днес ще ви разкажем какво представлява зоната на любовта, къде се намира и как точно трябва да я подредите.

Смята се, че зоната на любовта (или зоната на брака) се намира в югозападната част на жилището. Тя отговаря не само за страстните чувства между мъжа и жената, но и за семейното благополучие като цяло. 

Правилната организация на пространството в този сектор може не само да укрепи отношенията между членовете на фамилията, но и да привлече любовта в живота на онези, които все още не са намерили своята половинка. 

Тази част от дома ви трябва винаги да бъде чиста и уютна. Колкото по-малко се грижите за зоната на брака, толкова повече семейни проблеми ви чакат!

Избираме мебелите правилно

Когато декорирате мястото, се постарайте всеки предмет да си има своята половинка. 2 кресла, 2 табуретки, 2 стола - всичко трябва да е по две, защото любов - това са взаимни чувства, които изпитват двама души.

Ако зоната на брака се пада в спалнята и в нея е брачното легло, задължително до него трябва да поставите още едно легло. Постарайте се около леглото ви да има колкото се може повече предмети, които да са по двойки - 2 възглавнички, 2 нощни лампи (най-добре е да са кристални). 

Какви предмети трябва да има в този сектор

Благоприятно влияние на тази зона оказват стихиите Земя и Огън, Водата и Металът могат само да й навредят. Затова се постарайте наоколо да няма метални предмети, както и вода.

Забравете за декоративните фонтани и вазите с цветя. В тази зона нямат място и живите цветя, защото те се нуждаят от вода. Виж, нарисуваните са друго нещо - такива картини ще окажат положително въздействие на чувствата ви. Ако искате любовта ви да е страстна, по-добре изберете картини с божури, ако не ви достига нежност и топлина - вземете такива, на които са нарисувани рози. 

По същата причина т.нар. олтар на любовта не трябва да се намира и в банята или в тоалетната. Според Фън шуй водата, която се намира на територията на санитарните помещения, ежедневно ще отмива вашите чувства. Не е удачен вариант и ако зоната на брака съвпада с кухнята.

Особено значение в зоната на брака имат двойките предмети, които сте разположили в нея. Тук може да поставите малки статуетки, които олицетворяват любовта, най-добре е да бъдат фигурки на момченце и момиченце, два лебеда или гълъби. Най-известните символи на щастието и хармонията в семейството са пеперудите и патиците  мандаринки. 

В тази зона може да поставите и свещи, желателно в червен и бял цвят Те ще олицетворяват мъжа и жената.  Ако личният ви живот не върви добре, трябва периодично да палите свещи. По този начин ще изчистите енергията си, а стихията на Огъня ще ви помогне да направите връзката си силна и страстна.

Можете да украсите зоната на любовта и с красиви камъни. Така ще начин ще подкрепите влиянието на стихията Земя. 

Постарайте се на това място да няма предмети от изкуствени материали. Това ще донесе лъжа в съвместния ви живот и ще ви тласне към изневяра. В тази зона не трябва да има и счупени неща - всяка една пукнатина или драскотина ще се отразят на отношенията в семейството.

Според учението Фън шуй, колкото по-здрави са предметите в зоната на любовта, толкова по-силна е връзката. По същата причина там нямат място и чужди вещи, защото те запазват енергията на старите си собственици. В зоната на брака не трябва да има предмети с антикварна стойност - наличието на "чужда" енергия привлича непознати хора в живота ви, а това може да доведе до предателство и изневяра.

В зоната на брака може да сложите снимки на близките си, само трябва да внимавате сред тях да няма хора без половинки. Ако самата вие все още сте без партньор, може да украсите тази част от жилището си със снимки на влюбени двойки и различни фигурки с формата на сърце. Така ще позволите на любовта да влезе в живота ви. 

Що се отнася до рамките за фотографиите, те трябва да бъдат тънки и изящни. Тежките предмети са способни да направят отношенията ви по-тежки. 

Какви цветове могат да се използват при оформянето на тази зона

Червеното, розовото и светлозеленото се смятат за цветовете на любовта. Но не трябва да се стремите към хаотично разкрасяване на стените с ярки петна. Не забравяйте, че всичко трябва да изглежда хармонично. Пъстрата разцветка може да изглежда безвкусно и да дразни очите!

Може да използвате различни нюанси на кафявото, но се опитайте да избегнете прекалено тъмните цветове. Ако сте самотни и усещате вътрешна празнота, трябва да използвате жълтия цвят - например, вземете светъл тапет с приятен жълтеникав оттенък.

Активирайте брачния сектор, за да увеличите страстта 

За да бъдат отношенията между партньорите хармонични, трябва да поддържате сексуалния интерес. С годините страстта постепенно изчезва. За да не угасват вашите чувства, специалистите по Фън шуй съветват да държите в зоната на любовта предмети с еротична символика. Това могат да са както масла за еротичен масаж, така и афродизиаци, книги за любовта и секса, изображения с еротично съдържание. Важно е да запомнете, че тези предмети не трябва да са на видно място! 

Добре е да знаете, че не трябва да се отнасяте към процеса по оформяне на зоната на любовта като към магически обред. Няма да накарате някой да се влюби във вас с помощта на Фън шуй!  /jenata.blitz.bg