“От 20 г. съм шофьор на цистерна, но такъв ужас не съм виждал, нито пък изпитвал. Карах в посока Кулата, шофьорът на колата, който видях, че пътуваше сам, не успя да вземе десния завой. Директно продължи направо и се заби челно в мен. Нито изпреварваше, нито нищо, може пък нещо да му е прилошало, иначе това, което стана, не е нормално”. Tова разказа  48-годишният шофьор, в чиято цистерна вчера челно се заби и загина на място 50-годишният Александър Илиев от благоевградското село Полена, пише Struma.bg.

Припомняме, че инцидентът стана малко след 11 часа вчера. Александър Илиев пътувал с лекия си автомобил „Фолксваген Пасат“ в посока от Сандански към Благоевград. В началото на дефилето, в участъка между Кресна и Стара Кресна, не успява да вземе десен завой и се забива челно в идващия в другото платно ТИР цистерна.

От жестокия сблъсък 50- годишният Александър загива на място, приклещен между седалките на смачканата до неузнаваемост лека кола. В купчината ламарини, останали след тежкия пътен инцидент, се търкаляха домати, най-вероятно мъжът ги е карал към вкъщи.