Причините за главоболието могат да бъдат много различни: стрес, липса на сън, неправилно хранене, продължителна работа на компютъра и влиянието на околната среда. Каквото и да е, състоянието е непоносимо и често се налага да се отървете от болката.

Пиенето на шепа хапчета обаче може да не помогне.  Вместо да разчитате на невероятно скъпи и не винаги ефективни медикаменти, опитайте едно от тези прости народни средства!

Това са най-добрите, по наше мнение, естествени средства за спасяване от мигрени, които всеки може да си позволи. И най-важното - това е най-бързият и безвреден начин да се победи болката.

Народни средства за главоболие

Банан
Спрете да хвърляте корите от банани! Това е истински склад за вещества, полезни за човешкото тяло. Оказва се, че кората на бананите, сложена на предната част на главата за 20-30 минути, е в състояние да облекчи главоболието.

Джинджифил
Коренът на джинджифил има отлични противовъзпалителни свойства, като по този начин помага в борбата срещу досадното главоболие. Джинджифилът помага за отпускане на съдовете на главата и шията, намалява подпухналостта и стимулира естествените седативни механизми. Навикът да пиете чай от джинджифил 3-4 пъти на ден е в състояние да облекчи мигрена. Основното нещо е да започнете да пиете чай веднага щом почувствате главоболие.

Топла вода
Ще ви помогне да се отървете от главоболието и бутилка с гореща вода, сложена на тила ви. Топлината помага да се подобри кръвообращението, да се отпуснат напрегнатите мускули на врата и да победите мигрената. В допълнение към това, можете да вземете горещ душ или релаксираща вана. 

Ябълките
Ябълката е почти най-добрият лек за главоболие. Ако се събуди с главоболие, опитайте се да изядете няколко парчета ябълка с малко сол, винаги измити с чаша топла вода. Болка ще изчезне скоро! Между другото, инхалации с ябълков оцет също са от полза.

И това е интересно: Мислите, че сте болни, но тези 4 болежки идват от стрес

Бадеми
Това е отличен естествен заместител на аналгетичните лекарства. Няколко бадеми могат да намалят проявите на главоболие само за 10-15 минути.

Етерично масло от лавандула
Вземете няколко капки лавандулово масло на върха на пръстите си и се масажирайте за 15-20 минути. Успокояващите свойства на лавандулата имат благоприятен ефект върху състоянието на боляща глава. Вместо етерично масло от лавандула, можете да използвате евкалипт или ментово масло. Аналгетичните и успокояващи свойства на тези масла спомагат за отпускане на мускулите и подобряване на кръвообращението, предотвратяващи появата на болка в главата.

Канела
Вземете няколко пръчици канела и ги стрийте на прах. Добавете малко вода и разбъркайте до гъста паста. Готово! Нанесете чудотворно лекарство върху предната част на главата, оставете за половин час. Скоро болката ще премине. Този метод е много полезен, ако главоболието се причинява от излагане на студен въздух.

И това е интересно: Симптомите, които алармират за тумор в мозъка

Лют пипер
Друг начин да се отървете от главоболието е да използвате малко люти чушки. Да, да, този продукт може да ви отърве от най-ужасните мигрени! Много ефективен при борба с главоболие е релаксиращ крем за локално приложение от черен пипер. Помага за подобряване на кръвообращението, като по този начин спомага за успокояване на главоболието.

Пиретрум
Суровите пиретрови цветя се продават във всяка аптека и лечебните им свойства със сигурност ще бъдат оценени от тези, които страдат всеки ден от непоносимо главоболие. Растението има седативен, противовъзпалителен и аналгетичен ефект, като по този начин облекчава мигрена.

Въпреки това, с пиретрум, трябва да сте внимателни, защото прекомерната му употреба може да причини не най-приятните странични ефекти: проблеми с храносмилането, гадене и нарушения на съня. Оптималната доза за лечение и профилактика на главоболие е 5 грама от това лекарствено растение за чаша вряща вода. Пийте 2 пъти на ден.