Всеки човек по някакъв начин има тенденция към самопознание. И в тези търсения, астрологията и нейните различни течения често ни помагат.

 
Днес ще говорим за най-старата от тези системи - Зороастра. Тя показва на човека тотемното му животно.

Това помага не само да се определи естеството на датата на раждане , но и да се разкрият тайните на съдбата. За човек, роден през тази или същата година, тотемът ще ви каже какво и как да направите, ще ви помогне да намерите целта му.

 

Тотемичното животно се определя от годината на раждане. Това е само ако източната календарна година на вашето животно идва на всеки 12 години, след това Зороастрийския тотем се сменя на всеки 32 години. И днес ще ви разкажем под знака на кое животно сте родени и какво се казва за този хороскоп.

 

Зороастрийски хороскоп

Годините 1947, 1965, 1983, 2001 не се виждат, но те са както следва: 1947: Сврака, 1965: Лисица, 1983: Бик, 2001: Сокол.

Тази таблица ще ви помогне да определите какъв вид тотемно животно имате. Важно изясняване: в тази система всеки тотем се сблъсква със своя антитем - това са изкушения, които човек може да чака по пътя, а след това, като се предаде на нещо, човек ще се измъкне от пътя си. Е, изчислихте ли вашия тотем? Тогава нека разберем какво означава това.

 

Елен със златни рога (1938, 1970, 2002)

Еленът е преди всичко знак за харизма. Това е харизмата на един самотник, полагайки нови начини. Хората от тази година на раждане имат способността да разпознават злото и да виждат хората през цялото време. Тотемът на Елена поема желанието за нещо по-голямо, гордост, желание да създаде нов и да доведе други.

 

Истинската пътека на езерото е да пази светлина и чистота в душата ти, винаги да се противи на злото. Колкото по-малко човек се съмнява и поглежда назад, толкова по-добре.

Антипод на елена е студеното желание да унищожи всичко и да потисне другите. Отивайки по този път губи яснотата на мисълта, става остарял и вечно недоволен от всичко наоколо.

 

Муфлон (1939, 1971, 2003)

Онези, родени под знака на планинската овца, са под особен контрол на предците си. Тотемът предполага, че хората са надарени с вътрешно спокойствие, желание да бъде с всички в някакъв бизнес, послушание. Въпреки вътрешното смирение и мир, хората от този тотем са надарени с изключителна дейност. За тях най-важното нещо в живота са семейни и семейни връзки.

Антитотемът се свързва с тревога, страх и отделяне от традицията. Овенът разлага упоритост вместо спокойствие и мания за мисълта за превъзходство.

 

Мангуста (1940, 1972, 2004)

Тотемът на мангустата е символ на творчеството. Хората, свързани с този тотем, реагират бързо на промените, те са непредвидими и доста остри. Тяхната откровеност удивлява всички, те няма да скрият мислите си и със сигурност няма да отидат да клюкарстват зад гърба ви.

Пътят на Мангустата е творчеството.

Антитотемът на Мангустата е глупост, безпомощност и лъжи. Разхождането по този път само ще доведе до тъмнина.

 

Бял вълк (1941, 1973, 2005)

Хората, родени под този знак, са много активни. Те обичат да поемат рискове, не се страхуват от никакви опасности. Вълците са пътници, търсят приключения и не могат да останат на едно място. Тотемът дава на човека изключителна здравина и способност да оцелява в екстремни условия. Пътеката на вълка е пътят на справедливостта. Той търси всяка несправедливост и я наказва.

Антитотем на вълка - необходимостта да се чупи всичко и да се подиграва на другите. Безразличието и малодушието са най-големите врагове на този тотем.

 

Щъркел (1942, 1974, 2006)

Щъркелите са поклонници, които са много привързани към семейството, колкото и странно да звучи. Те обичат да летят далеч, но са привлечени от гнездото си. Обичайните винаги разчитат на собствената си сила, те са много упорита личност. За тях е трудно да се впишат в обществото, техният вътрешен свят е много по-интересен за тях.

Антитотемът на щъркела се проявява в незачитане на дома и децата.

 

Паяк (1943, 1975, 2007)

Това са хора, които не могат да живеят сами, трябва да имат свое собствено семейство. Тотемът на паяка приема слабост и хармония, но и чувствителност и огромно творчество. Те са скромни и тихи, но обединяват хората около тях.

Антитотемът на Паяка се проявява в прекомерно авантюристично и стандартно мислене. И често в баналната неспособност да следи здравето.

 

Змия (1944, 1976, 2008)

Змиите притежават великите загадки на хармонията на света и дори способността да пречистват кармата. Тези хора често са беззащитни, особено във времена на промяна. Трудно е да се приспособят към обстоятелствата. Те имат много гъвкав ум, философска представа за живота и са постоянни и винаги постигат своите цели.

Антитотем - липса на гъвкавост, слабост и инфантилизъм.

 

Бобър (1945, 1977, 2009)

Бобърът на Зороастрийците е свещено животно. Хиляда човешки животи не могат да компенсират убийството на един бобър. Символът "Бобър" е хармония, красота и любов.

Такива хора никога няма да загубят сърцето си, ще променят нещо, ще се подобрят. В усърдието си те нямат равни, но в точност, гостоприемство и твърдост на убежденията. Тези хора са практични и икономически.

Антитотемът на Бобър е неудържимост. Това е човек, който не цени ценностите на семейството и принципи, които се променят безпричинно.

 

Костенурка (1946, 1978, 2010)

Тези хора често са потайни, бавни, но със сигурност преминават през живота. Те имат за цел на живота, към която те следват, без да се отклоняват от предвидения път. Те имат добра памет, поради това, че могат да бъдат малко досадни, връщайки се към същото постоянно.

Най-високата им цел е познаването на света и хармонията с природата.

Антитотем - нервност и истерия. Такива хора лесно попадат под влиянието на другите.

 

Сврака (1947, 1979, 2011)

Родени през годината Свраки са най-голямата хитрост. Те могат незабавно да разкрият всякакви интриги. И те нямат равни в създаването на собствените си интриги. Такива хора са много сръчни. Техният път е игра за справедливост.

Антитотемът- ужасно приказлив и неспособен да пази тайни.

 

Катерица (1948, 1980, 2012)

За катерицата животът значи много. Тя може да се катери  около Дървото на Живота или да е катерица в колело, напълно зависима от обстоятелствата. Често тези хора са много икономически, те бързо се справят с всички задачи. Те все още са работохолици, които не могат да си представят живота без работа. Те ще работят както на работното място, така и у дома.

Силното семейство е важно за тях.

Антитотемът на катериците - дребнавост, забавяне и, разбира се, мързел.


 

Врана (1949, 1981, 2013)

 

Непредсказуем характер и извънредна съдба - това е, което можете да кажете за Враните. Те обичат да живеят изключително за собственото си удоволствие, без да командват други, но и да не се подчиняват на никого. Често такива хора могат да "крещят", тогава техните думи ще бъдат точно изпълнени. Най-важното за тях е свободата и възможността да пътуват. Ако имат семейство, е твърде късно.

Антитотемът на гарванът прави човек слаб, способен да пълзи и да живее на подаръци на други хора.

 

Петел (1950 г., 1982 г., 2014 г.)

 

Зороастрийският петел е воин. Той се нуждае от нещо, което да се реформира, променя и управлява. Такива хора повдигат революции. Те са склонни да бъдат рицари: безмилостни, честни и решителни. Те винаги са пълни с енергия и планове. Те имат нужда от всичко наведнъж, искат светът да се промени, но все пак да има семейство.

Антитотемът на Петела е инфантилизъм и сладост. Такива хора са много мързеливи, страхливи и безпомощни. Дори на външен вид приличат на мокро пиле.

 

Бик (1951, 1983, 2015)

 

Душата на детето се ражда под този знак, те винаги се нуждаят от грижи и настойничество.

Бикът е по природа идеалистичен, мек и гъвкаво, уязвим. Но зад тази уязвимост се крие силата и желанието да се защитят близките до последната капка кръв. Те са много добри хора.

Антитотем - обиколка в нервност и злоба.

 

Язовец (1952, 1984, 2016)

 

Символът на Язовец е богатство. Язовците са много усърдни и пестеливи собственици. Те опитват за доброто на къщата и семейството. Те винаги разполагат с резерви, така че те не са изправени пред бедност. Язовците винаги разполагат със собствена система, която те внимателно изграждат. Те не обичат да споделят най-съкровените неща с хората, дори и с най-близките.

Антитотем - безгрижието, пестеливостта и алчността.

 

Камила (1953, 1985, 2017)

 

Камилите са скромни хора. Те знаят как да се задоволяват с малки неща, имат аскетизъм. Тези хора са изключително недоверчиви и винаги очакват най-лошото. Те имат странна черта: колкото повече камила обича човек, толкова повече тя се държи настрана. Такъв е защитният механизъм. Тези хора знаят собствената си стойност. Зад бурята и грубостта стои един много надежден човек, на когото винаги може да се разчита.

Антитотемът на Камила приема лицемерие, както и жестокост и измама.

 

Таралеж (1954, 1986, 2018)

 

Таралежите са много непредсказуеми, те са притеснени и имат труден характер. Те обичат да се придържат към детайлите. Но въпреки това те са много постоянни и верни. Таралежите са призовани да завладеят тъмнината, като я пробождат с тръните си.

Антитотемът на таралежа предполага страхливост, лъжи и способност да правят мръсни трикове. Тя се проявява, когато човек става нечетлив във връзките.

 

Сърна (1955, 1987, 2019)

 

Като тотемно животно тези хора са грациозни, елегантни и аристократични. Техните маниери и речта са очарователни. Това е романтична природа с идеалистична представа за живота.

Сърните - творческа природа, любовно изкуство, танц и балет. При жените влиянието на тотема е много по-силно, отколкото при мъжете.

Антитотемът на Сърните е грубост, острота.

 

Слон (1956, 1988, 2020)

 

Това са хора, които не могат да бъдат раздразнени. Те са бавни и решават нещо за много дълго време, но след като вземат решение, те няма да се оттеглят от целта си. Те са трудолюбиви и ще работят толкова дълго, колкото имат нужда, но няма да търпят никой по пътя си. Те са консерватори, традициите са важни за тях. Семейство и дом за тях преди всичко.

Антитотемът на слона е раздразнителен, говорещ и измамлив. Те са страхливи и причиняват голяма вреда.

 

Кон (1957, 1989, 2021)

 

Това е ковачът на своето лично щастие: честен, смел и силен. Тези хора са активни, обичат спорта и се стремят да постигнат спортно изграждане. Всички сили защитават справедливостта, са много романтични.

Антитотем на Коня - страхливост и пренебрежение на задълженията.

 

Гепард (1958, 1990, 2022)

 

Това са истински воини. Те се пренасят от битката, те се стремят да преодолеят опасностите, обичат да се бият. Те се характеризират с агресия и грубост и все още нежелание да се оттеглят. Те винаги са готови да защитават своите семейства и приятели, без значение какво.

Антитотемът на Гепард е страхливост, злоба, измама, алчност и слабост.

 

Паун (1959, 1991, 2023)

 

Това са многостранни и весели хора. При различни обстоятелства те могат да бъдат различни.

Пауните са талантливи и на всички може да се опитат да покажат този талант. Те не престават да удивляват другите и да се наслаждават от това.

Антитотемът е скуката.

 

Лебед (1960, 1992, 2024)

 

Лебедът е символ на надеждата. Тези много ярки хора излъчват доброта и нежност. Те са неегоистични, но горди. За тях материални облаги не са важни, те чакат чудо. За тези хора вътрешният свят е важен, много по-важен от всичко друго. И все пак тези хора са много верни, за тях е важно да намерят своята единствена любов.

Антитотемът е алчност и концентрация върху материални блага.

 

Рис (1961, 1993, 2025)

 

Те са силни, но меки хора. Те са доста непредсказуеми: те могат да се проявят рязко и изведнъж. От тях се появяват добри лидери, но често Рисът намира безпорядък с други хора. Това са любезни хора, просто много взискателни.

Анттотем - лицемерие и плач.

 

Магаре (1962, 1994, 2026)

 

Магарето е символ на надеждност. Тези хора са трудолюбиви, издръжливи и търпеливи. Такива миролюбиви и мили хора все още трябва да бъдат търсени. Те са скромни и балансирани.

Няма импулсивност, само претеглени решения. Но когато се окажат в центъра на конфликта, те могат да станат упорити.

Антитотемът на магарето е натрапчивост и дребнавост.

 

Полярна мечка (1963, 1995, 2027)

 

Бялата мечка като тотем е строга и в някои отношения дори рицарски характер. Те са смели и щедри хора. Те са готови да споделят последната и те също знаят как да печелят пари. Мечките са амбициозни, но никога не хвърлят думите на вятъра. Те са непредсказуеми и могат да изпълнят всякакви, дори и най-луди идеи.

Антитотем - нахалство и досада.

 

Орел (1932, 1964, 1996)

 

Тези хора не се представят извън колектива. Те са в състояние да се жертват заради общата кауза. Орлите са защитници, няма бариери или пречки за тях. Те са доста аскетични.

Антитотем - злокачествено заболяване и тревожност.

 

Лисица (1933, 1965, 1997)

 

В годината на Лисицата, хората се раждат с много мистериозни и странни съдби, често неспокойни. Те са умни и хитри хора. Те са в състояние да надушват интриги, никога да не изкачват до беда, много предпазливи и дори страхливи. Те не търпят скучна и арогантност.

Антитотем - алчност и тъга.

 

Делфин (1934, 1966, 1998)

 

Най-красивият от всички тотеми. Хората под егидата на Делфина са много мъдри. Те са идеалисти, способни да вдъхновяват другите. Делфините са верни на идеите си докрай. Те са склонни към философия и укрепване на мира. Целта им е да помагат на другите. Те са спасители, те карат да вярваме, че всичко не се губи за човечеството.

Антитотем - порочност и отмъщение.

 

Глиган (1935, 1967, 1999)

 

Това са безстрашни хора. Те винаги са готови да отхвърлят врага, искат да бъдат водачи и да водят други. Глиганът е много променлив: когато имат цел, отиват към нея с цялото си постоянство, но веднага щом бъде постигнато, ще изпадне в апатия.

Антитотем - алчност и хитрост.

 

Бухал (1936, 1968, 2000)

 

Тези хора са много потайни, склонни към мистицизъм. Те живеят в един много релаксиращ живот, без да напускат другите. Те имат собствен график на живота. Животът на тези хора може да бъде свързан с по-високи сили.

Антитотем - отмъщение и арогантност.

 

Сокол (1937 г., 1969 г., 2001 г.)

 

Роден под знака на Сокол - хора с високи идеали. Те могат да постигнат голям успех. Те са смели. Често те могат да се отдадат на приказките си. Те се нуждаят от мъдър наставник, но те не търпят диктатура над себе си.

Антитотем - мърморене и викане.

 

Годината на раждане играе огромна роля в нашата съдба, дори може да определи вашата карма . И, както се оказа, намери своя тотем. Надяваме се, че този необичаен хороскоп ви е помогнал да разкриете тайната на вашата съдба и да се разберете малко.

Не забравяйте, че не сте непременно надарени с характеристиките на вашия тотем и трябва напълно да се съобразявате с него, но тотемното животно може винаги да черпи мъдрост и да поиска съвет.