"Няма къде да бягам, нямам лични документи, не виждам смисъл да съм под стража. Моля да ме пуснете вкъщи". Това поиска от Пловдивския районен съд 22-годишният Евгени Недеалков от Молдова. Той е задържан за взрив и обир на банкомат в Пловдив, от който бяха взети 215 хиляди лева.

Оказа се, че от крупната сума са били открити в автомобила, ползван от Недеалков и неговия съучастник, едва около 200 лева.

"Намерени са само 6 банкноти по 20 и 50 лева", разкри прокурор Румяна Калеева. Останалите 88 хиляди лева били проследени. Тях крадците успели да обменят в чейндж бюро. Всички пари са изнесени зад граница. Съучастникът на Евгени на име Михаил е избягал през границата с Турция. 

В съдебната зала стана ясно, че 22-годишният молдовец е студент в Юридическия факултет на университета в Комрад. 

Недеалков се представи че е гагауз и допълни, че не знаел молдовски, а само руски език. На лявата си ръка има татуировка на православен кръст. 

Прокурор Калеева изтъкна, че са събрани множество доказателства. Разпитана е Ана Сърбу, която е пътувала с двамата молдовци в колата. Тя е посочила мястото, където извършителите са изхвърлили дрехите си след обира на банкомата. Разкрила е също и за откраднатите номера, които са били сложени на автомобила, с който са извършили престъплението.

Обмяната на част от откраднатите пари в чейндж бюрото е осъществила самата Ана Сърбу. "Престъплението е тежко. Обвиняемият може да се укрие, тъй като няма статут за постоянно пребиваващ в България", изтъкна прокурор Калеева.

Тя представи справка, според която Недялков се е укривал веднъж от наказателно преследване в собствената си страна. Срещу него са били водени 4 висящи производства, като 2 от тях са изпратени на прокурор за съставяне на обвинение. 

Служебният защитник на задържания посочи , че става въпрос за млад човек и няма данни той да е осъждан.

"Мога да наема квартира, в която да живея с майка ми", каза като последна дума Евгени Недеалков.

Очаква се съдът да вземе решение.