Двама членове на Националната потребителска кооперация на слепите от Пловдив са привикани с покани за изслушване, пише в. "Марица". Хари Хараламбов и Павел Чемишанов, известни като "непослушни" заради активната си обществена позиция, са получили съобщения да се явят на събрание на управителния съвет на кооперацията в пловдивски хотел в петък.

Според Чемишанов най-вероятно ще се стигне до изключването им от кооперацията с обвинения за уронване на престижа. В момента той е поискал с молба към съда да оспори отказ за предоставяне на документи, който получил от Управителния съвет.

Обясненията за поведението си двамата ще трябва да дадат в 15 часа, но Чемишанов не е в страната в момента. Според комуникация в социалните мрежи част от кооператорите искат да съберат подписка в подкрепа на своите познати и да предотвратят отстраняването им. 

Текстът, разпространен от опонентите на ръководството, гласи: Ние, член-кооператорите и потребители на пощенският списък “На лафче”, протестираме срещу намерението на ръководството на НПК да изключи член-кооператорите Павел Чемишанов, Хари Хараламбов, Костадин Колев и Гюнер Мехмет".