Майка и баба бяха осъдени за убийство на безпомощен тийнейджър, оставен да "гние до смърт" на надуваем матрак. Джордан Бърлинг, на 18 г., е намерен от парамедици в дома му през 2016 г. да лежи безжизнен на импровизирано легло, облечен в мръсна пелена. Същите изверги скрили в гардероба си и останки от мъртво бебе.
 
 
18-годишният младеж Джордан, който бил болен, бил покрит с рани и тежал по-малко от 38 килограма. Той бил толкова измъчван, че костите му се виждали. Състоянието на тинейджърa по думи на експерт наподобява това на жертва на смъртен лагер oт Втората световна война. Младежът умрял същия ден, когато бил намерен в "къщата на ужасите" в Западен Йоркшър.
 

По-рано тази седмица майка му Даун Кранстън, на 45 г., и баба му Денис Кранстън, на 70 г., бяха осъдени за убийство. Двете жени не показаха емоция, когато единодушните им присъди бяха прочетени. Те ще лежат 7 години в затвора. Преди да осъди майката, съдията заяви, че нейната вина е по-голяма от тази на бабата.

Сестрата на Джордан, Абигейл Бърлинг, на 25 г., не е осъдена за убийство, но е виновна в причиняване или разрешаване на смъртта на уязвимото лице. Тя е осъдена на 18 месеца затвор.
 

Съдията добави, че с подходяща медицинска помощ в болница животът на момчето можело да бъде спасен. Но вместо това той бил "осъден на продължителна смърт". Експерт диетолог заяви, че не е виждал такава степен на недохранване след 26 години работа в тази област.

Парамедиците били посрещнати от "смущаващата" сцена в къщата, когато Джордан лежал "напълно безпомощен" на матрака. Експертите прекарали около 50 минути, опитвайки се да съживят момчето, след като го открили в "къщата на ужасите" на 30 юни 2016 г. Младежът умрял в резултат на остра бронхопневмония.
 

Свидетели твърдят, че майката не изглеждала притеснена, когато медиците се опитвали да съживят Джордан, а бабата седяла спокойно в близкото кресло.

Майката на тийнейджъра дори била чута да казва малко преди смъртта на сина си, че случаят е "благословия", тъй като нямало да се налага да ходи на работа в този ден. Първото нещо, което тя попитала ченгетата, било колко ще струва погребението. "Бях изненадан от липсата на емоции от страна на всички. Странно е, при все, че Джордан току-що бе умрял", добавя един от полицаите. 

В съда стана ясно още, че останки на новородено момченце също са открити в имота на семейството. Оказва се, че Даун скрила следи от своето нежелано раждане и прибрала остатъците от мъртвото си бебе в раница, която прибрала в гардероба. По думите й тя родила мъртво бебе, тъй като очите му не били отворени и то не издавало никакъв звук.