786 ученици от Пловдив и областта са подали заявления за участие във второ класиране. С тях са участвали и 283 некласирани от първо желание. Само с една точка е паднал минималният бал за най-желаните училища. З

а пример в ЕГ "Пловдив" последното прието момиче е с бал 418 за английски език, а при желание немски език в Английската гимназия са нужни минимум 427 точки. При ЕГ "Иван Вазов" балът е паднал само с две точки на второто класиране и сега е 416 за момичета за немски и за английски език. Това обявиха днес от РУО-Пловдив по повод на приема след 7 клас.

В класацията са включени само учениците, подали заявление за участие във второто класиране, както и тези, които на първото не са приети никъде. Записването на приетите на второ класиране ученици ще става от 13 до 17 юли включително, а броят на незаетите места ще бъде обявен на 19 юли.

От първоначално 1000 неподали документи от над 5000 завършваши 7 клас ученици в Пловдив и областта стана ясно, че 50% са на поправителни изпити, а други 9% са се записали да учат в други области или пък 5% са избрали чужбина с родителите си.

Тази година има 11 двойки близнаци приети в гимназиите, като за първи път има и тризнаци две момичета и едно момче, които ще учат във ФЕГ „Антоан.дьо Сент Екзюпери“ - Пловдив с английски език.