Локомотив U17 завърши наравно 1:1 с мъжете на Гигант Съединение в контрола, която се игра на изкуствения терен на Лаута.

Гостите успяха да открият в началото на срещата чрез Александър Гурков. В последвалите минути играта бе равностойна, като Гигант имаше лек превес във владеенето на топката. До края на частта липсваха опасности и пред двете врати и промяна в резултата не настъпи.

След паузата гостите бяха значително по-активни в офанзивен план, но момчетата на Кириякус Георгиу се бранеха добре, а в някои от ситуациите и късметът бе на тяхна страна. Локомотив рядко успяваше да изненада съперника и заплахите пред вратата на Гигант не бяха много. Все пак малко преди края на двубоя домакините изравниха. При една от контраатаките на “ смърфовете” Иван Колев върна топката извън пеналта за Илия Смилянов вкара уникален гол в сглобката на вратата с удар от 25 метра.

Любопитен факт за мача бе, че в атаката на гостите по лявото крило се подвизаваше голмайсторът на Ботев U19 през изминалия сезон Милен Златков.