Кристиано Роналдо може да се изправи срещу вече бившите си съотборници от Реал (Мадрид) съвсем скоро, след като бе продаден на Ювентус за сума между 100 и 105 милиона евро. В момента португалецът е в почивка след силния сезон с екипа на „кралския“ клуб и триумфа в Шампионската лига. След това той игра и за Португалия на Мондиал 2018 в Русия и вкара 5 гола, но европейските шампиони отпаднаха от Уругвай (1:2) на осминафиналите.

„Бианконерите“ очакват новата си звезда до две седмици. Те са планирали голямо турне в САЩ, където може да срещнат Реал (Мадрид) и Роналдо да се изправи рано срещу бившия си клуб, с екипа на който се превърна в истинска легенда – лидер във вечната голмайсторска листа с 450 гола.

Ювентус започва турнето си в САЩ на 25 юли срещу Байерн във Филаделфия, а три дни след това се изправя срещу Бенфика в Ню Джърси. Новият стадион „Мерцеде-Бенц“ в Атланта ще види „старата госпожа“ срещу сборен отбор на американската Мейджър Лийг Сокър (МЛС), а в последния си мач италианският шампион ще премери сили с „белия балет“. Двата тима ще изиграят мача си в столицата Вашингтон, а очакванията са Роналдо да бъде в групата на „бианконерите“ и Масимилиано Алегри да го пусне в игра.